A Győr nagyon közel került a BL-döntőhöz

2009.04.12. 22:29 Módosítva: 2009.04.12. 22:33
Nagyon összeállt a magyar bajnok Győri ETO védekezése a BL-elődöntőben, szoros második félidőben alakult ki a 26-25-ös végeredmény a Hypo Niederösterreich otthonában. A magyarok meg is nyerhették volna a meccset, nem sok hiányzott a még nagyobb bravúrhoz.

Bár a szakemberek a BL előrehozott fináléjának tartották a Hypo Niederösterreich-Győri ETO elődöntőt, mindkét csapat idegesen kezdte a mérkőzést. Rengeteg rossz passz és eladott labda volt mindkét oldalon, csak a kapusok játszottak jól, így ha ellépni nem is tudott az osztrák bajnok, 2-3 góllal végig előrébb tartott a Győrnél.

HYPO NIEDERÖSTERREICH-GYŐRI AUDI ETO 26-25 (15-13)

A győriek gólszerzői: Görbicz 7/3, Mraviková 5, Tomori 4, Hornyák 3, Spiridon 2, Vérten 2, Kovacsics 1, Herr A. 1

Hétméteresből: 7/4 ill 5/3
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

A nyitott osztrák védekezés ellen helyzetbe is nehezen kerültek a magyar lövők, így a szélsők tartották versenyben a csapatot, meg Pálinger Katalin, aki óriási védéseket mutatott be. Görbicz Anita sokat vállalt, ügyes cselekkel többször helyzetbe is került, de a világ legjobb játékosa is pontatlan volt.

Az első félidő felénél egy ütközés után megsérült Vérten Orsolya, és a második félidő középéig nem is tudott visszatérni, viszont nem is volt rá akkora szükség, mert a második játékrészre egészen más Győr jött ki. Nagyon összeállt a magyar bajnok védekezése, középen Tomori Zsuzsa és Simona Spiridon lenullázta az Hypo félelmetes átlövőit, Pálinger a szélsők labdáit nyelte le könnyedén.

A 40. percben átvette a vezetést az ETO, ekkor teljesen megzavarodtak az osztrákok, helyzetet sem nagyon tudtak kialakítani, a kiválóan védekező győriek pedig rendre leindították őket. Leszakítani nem sikerült a Hypót, a világsztárokkal teletűzdelt osztrák csapat nagyot küzdve nem hagyta meglépni a Győrt, de a hajrára fordulva már látszott, hogy kedvező helyzetből kezdheti majd a visszavágót Konkoly Csaba csapata.

Az utolsó tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét kapus halmozta a bravúrokat, de az idő a Győrnek dolgozott, hiszen döntetlen körüli állásról kezdhető visszavágót ígért, így a magyarok igyekeztek türelmesen, hosszan támadni, miközben a Hypónak siettetnie kellett a befejezéseket. Pálinger nem fáradt el, az utolsó percekre is maradt ereje hetest és ziccert védeni.

A Hypo végül egy góllal győzött, de Konkoly Csaba megnyerte a Németh Andrással, a Hypo edzőjével vívott párharcot, az történt a pályán, amit a győriek akartak. A visszavágó előtt már a magyar bajnok számít a párharc esélyesének, de nem szabad elfelejteni, az ETO tavaly győzött idegenben az elődöntő első meccsén, majd hazai pályán kikapott a későbbi győztes Zvenyigorodtól.

A Viborg már szinte döntős

A Kovacsicz Mónikával felálló dán Viborg hat góllal, 34-28-ra nyert Borbás Rita és Szűcs Gabriella alakulata, a román Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Egyik magyar játékos sem szerzett gólt.

Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés: Oltchim Valcea (román)-Viborg (dán) 28-34 (11-16) (MTI)