Pálinger és a védelem BL-döntőt érhet

2009.04.13. 13:17 Módosítva: 2009.04.13. 14:54
Alacsony színvonalú, de örömteli eredménnyel záruló elődöntőn van túl a magyar bajnok a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győr az első félidőben még egy hajszállal rosszabbul játszott, mint a szintén nem brillírozó osztrákok, de a második félidőben Pálinger Katalin és a remekül összeálló magyar védőfal hozta a várt eredményt. Az ETO egy lépésre került a BL-döntőtől, ahova a dán Viborg szinte már bejutott.

A női kézilabda BL tavalyi döntőse és elődöntőse nagyon tartott egymástól a bécsi mérkőzésen. A Hypo Niederösterreich és a Győri Audi-ETO az első félidőben egy átlagos ifi-bajnokit idéző játékkal lepte meg a szurkolókat, akik egy óriási csatára számítottak. Az érthetetlenül ideges világsztárok megoldásai színvonalban messze nem hozták az elvárásokat, a pályán dúló csata hőfoka viszont méltó volt a BL-elődöntőhöz.

HYPO NIEDERÖSTERREICH-GYŐRI AUDI ETO 26-25 (15-13)

A győriek gólszerzői: Görbicz 7/3, Mraviková 5, Tomori 4, Hornyák 3, Spiridon 2, Vérten 2, Kovacsics 1, Herr A. 1

Hétméteresből: 7/4 ill 5/3
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

A másik elődöntőben:
Oltchim Valcea-Viborg 28-34

A győriek legerősebb fegyvere határozott, eredményes védekezésük, az osztrákok pedig iszonyúan erős lövősorukban bíztak, de az első félidőben egyik csapat sem tudta jól kihasználni ezen erősségeit. A csapkodó, rengeteg hibával tarkított mérkőzés alapján csak a két kapust illeti dícséret: Sabine Englert és Pálinger Katalin egymást múlták felül, hetest, ziccert, átlövést fogtak mindketten.

A magyar kapus védései döntőnek bizonyultak, hiszen míg Görbicz Anitának egy-egy kihagyott helyzet sem szegte kedvét (a mezőny legeredményesebbjeként zárt, igaz, a szokottól elmaradó lövőszázalékkal), addig a sokat vállaló brazil jobbszélsőt, Alexandra Nascimentót Pálinger magabiztossága elbizonytalanította.

A győri védekezés a második játékrészre nagyon összeállt, a hármas pozícióban Tomori Zsuzsa és Simona Spiridon, kettesben pedig Görbicz és Hornyák Ágnes állította meg a világklasszis Hypo-lövőket. Az osztrákok kénytelenek voltak szélről próbálkozni, Pálinger pedig a mérkőzés döntő szakaszában a brazil szélső szemét is kivédte.

A játékvezetők korrektül fújtak, a Győrnek egy szava sem lehet a bírókra, hiszen az osztrákok még azt a hallgatólagosan elfogadott hazai pályát sem kapták meg, ami várható lett volna. Ezúttal hiába cirkuszolt a vonal mellett Gunnar Prokop, a Hypo tulajdonosa.

A kőkemény védekezés stabilitást adott az ETO játékának, és bár támadásban továbbra sem villogott a magyar bajnok, világossá vált, hogy a Hypo ezen a mérkőzésen képtelen lesz jelentős előnyt kiharcolni a győri visszavágóra. Az egygólos vereség azonban nemcsak ezért komoly siker, hanem azért is, mert a magyar csapat a Hypóval ellentétben ügyesen ki tudta használni erősségeit.

Így látták az edzők

Németh András (Hypo): - Győzhettünk volna nagyobb különbséggel is, ám csapatom görcsösen törekedett a minél nagyobb különbségű diadalra, ezért sok hiba csúszott a játékunkba. Ha az akaratunk a visszavágón jobb játékkal párosul, továbbjuthatunk.

Konkoly Csaba (Győr): -A meccs elején átrohant rajtunk a Hypo, a játékunk csak a negyvenedik percre állt össze. A védekezésünkkel elégedettebb lehetek, támadásban viszont idegesen, kapkodva játszottunk. A továbbjutás sorsa a visszavágón dől el, de büszkék lehetünk rá, hogy a Hypo csarnokában csak egy góllal vesztettünk.
(Forrás: kézi.hu)