Nem tiltják el Görbicz Anitát

2009.04.16. 13:08 Módosítva: 2009.04.16. 13:17
Hiábavalónak bizonyult a Hypo hisztije, az EHF elutasította a győri irányító eltiltását kérő beadványt, így Görbicz Anita pályára léphet az osztrákok ellen vasárnap. Bár a Győr nyert már Görbicz nélkül BL-elődöntőt, sokkal nyugodtabban készülhetnek az odavágón 7 gólig jutott irányítóval a csapatban.

A Hypo Niederösterreich beadvánnyal fordult az EHF-hez, amelyben azt követelte, tiltsák el a Győri ETO klasszisát, Görbicz Anitát, amiért szándékosan sérülést akart okozni a bécsiek magyar átlövőjének, Tóth Tímeának a két csapat BL-elődöntőjében.

gorbicz450

A győriek legeredményesebb játékosának eltiltása felborította volna az esélyeket, az egy gólos vereség után jelenleg a magyar bajnok esélyesebb a döntőbe jutásra, de Görbicz hiányában (bár nyert már BL-elődöntőt a klasszis nélkül az ETO) másképp nézett volna ki a visszavágó.

Az irányító eltiltásától joggal tarthattak a győriek, hiszen az EHF fegyelmi bizottságának tagja a Hypo elnöke, Gunnar Prokop, így sportdiplomáciai sikerként kell értékelnünk, hogy Görbicz a beadvány ellenére játszhat.

Az EHF honlapján megjelent állásfoglalás elutasítja a tavalyi döntős bécsiek kérését, mert "a pályán történtek megítélése a játékvezető feladata, a mérkőzés közben született döntéseket nem vizsgálhatják felül.”

Ez annyit jelent, hogy a bíró Tóth ellen ítélt belemenést, tehát látta és szankcionálta az ütközést, vagyis Görbicz utólag nem büntethető, az ítélet nem változtatható meg. Pontosan, mint a futballban.

Görbicz így biztosan pályára lép a vasárnapi visszavágón, ahonnan már akár egyetlen gólos sikerrel is a döntőbe juthat a magyar bajnokcsapat.