Veszprém-Szeged lehet, talán balhé nélkül

2009.04.17. 13:10 Módosítva: 2009.04.17. 13:15
Az elődöntőben nem okozhat gondot a két magyar BL-csapatnak a Ferencváros és a Gyöngyösi Főiskola legyőzése. Megismétlődhet a tavalyi döntő, ahol botrányos körülmények között, hazai pályán nyerte meg a kézilabda Magyar Kupát a Pick Szeged. Sérültjei és hiányzói ellenére a Veszprém az esélyes.

Hétvégén rendezik a Budapest Bank Férfi Magyar Kupa elődöntőit és döntőjét a budapesti Syma Sport- és Rendezvényközpontban. Tavaly Szegeden volt a döntő, és nyert balhé után a hazi csapat, idén azonban semleges helyszínen találkoznak.

A Magyar Kupa programja

Április 18., szombat:
13.15.: MKB Veszprém-Ferencváros (m1)
15.45.: Pick Szeged-Gyöngyösi Főiskola (sport1)

Április 19., vasárnap:
10.15.: a harmadik helyért (sport1)
12.45.: döntő (M1)

A másodosztályúként elődöntőbe jutott Ferencváros célja a helytállás lehet az MKB Veszprém ellen, ennek ellenére Mocsai Lajos nagy csatára számít. A veszprémi szakembere kijelentette, hogy teljes erőbedobással küzdenek majd, eszükben sincs lebecsülni a jövőre már szinte biztosan az első osztályban játszó budapestieket.

A másik ágon a Pick Szeged a Gyöngyösi Főiskolával találkozik, a címvédő szegediek edzője, Vladan Matics sem becsüli le ellenfelüket, de kijelentette, nagy kudarc lenne, ha a Pick nem jutna be a döntőbe. Az esélyeket mutatja, hogy a gyöngyösiek képviseletében Magda Róbert is már inkább a KEK-szereplés esélyét adó bronzmeccsre koncentrál.

Ha ugyanis minden a papírforma szerint alakul, a bajnokság első két helyén végző Veszprém és Szeged a BL-ben indul, így a kupagyőztesnek járó KEK-szereplést a sorozat harmadik helyén végző csapata szerzi meg. Ez persze csak akkor lesz így, ha a magyar bajnokság döntőjét a két idei BL-csapat játssza, a héten bajnokin láthattuk, hogy a Dunaferr képes lehet meglepetést okozni.

A kupadöntőben várhatóan az elmúlt évekhez hasonlóan a Pick Szeged és az MKB Veszprém csatája következik, ami bármely sorozatban, akármilyen előzmények után csúcsrangadónak számít. A bajnokságban mindkét meccset a veszprémiek nyerték a sérülésektől sújtott Szeged ellen, most azonban az MKB-nak vannak komolyabb gondjai: Gál Gyula keresztszalag-szakadása igen komoly veszteség a magyar bajnoknak. Alig heverték ki a Cozma-gyilkosságot, igaz Zarko Sesum talán már visszatérhet.

A formák alapján hiányzói ellenére a Veszprém az esélyes, Mocsai Lajos csapata hajszál híján kiejtette a világ legjobbját a BL-ből, miközben a Szegednek a KEK-ben a gyengélkedő Nordhorn ellen sem volt esélye.

A Picknél egyébként is vannak gondok, Matics a nordhorni vereség után lemondott, de a játékosok kérésére év végéig maradhatott, a sztárok közül többeknek nem tisztázott a sorsa.

A 2008-as kupadöntőn történtek most biztosan nem ismétlődnek meg, a botrányos, verekedésekkel, szándékos ütésekkel terhelt rangadó óta sok minden történt, a Cozma-gyilkosság közelebb hozta a csapatokat, és a szurkolókat. Ennek ellenére a két csapattól megszokott kemény csata várható vasárnap is a Magyar Kupa döntőjében.