Görbiczcel hajt a BL-döntőért a Győr

2009.04.18. 14:43
Csak egy góllal kapott ki a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a Győri Audi-ETO az osztrák Hypo Niederösterreich vendégeként, így a magyar bajnok számít a visszavágó és a döntőbe jutás esélyesének. Közel azonos erősségű csapatok találkoznak, szoros meccs várható Győrben is.

Kiváló helyzetből, egygólos hátrányból várja a női kézilabda BL elődöntőjének visszavágóját a Győri Audi-ETO, a Hypo Niederösterreich otthonában elszenvedett 26-25-ös vereség után egyértelműen a Konkoly Csaba vezette magyar bajnok az esélyes.

Emlékeztető

HYPO NIEDERÖSTERREICH-GYŐRI AUDI-ETO 26-25 (15-13)
A győriek gólszerzői: Görbicz 7/3, Mraviková 5, Tomori 4, Hornyák 3, Spiridon 2, Vérten 2, Kovacsics 1, Herr A. 1

Hétméteresből: 7/4 ill 5/3
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc

A másik elődöntőben: Oltchim Valcea-Viborg 28-34
Ha a dánok és a magyarok jutnak a döntőbe, a visszavágó lesz Győrben

A győriek tudják, óriási hiba lenne máris döntősként ünnepelni magukat, hiszen a tavalyi kiírásban ennél is jobb idegenbeli eredmény után estek ki a későbbi győztes Zvenyigorod ellen. Pálinger Katalin szerint, aki az első meccsen a győriek legjobbja volt, és óriási szerepe van a kedvező eredmény elérésében, a Hypo nem fog még egyszer ilyen rosszul játszani, mint egy hete Bécsben, a Győr csak koncentráltan, saját játékát játszva gyűrheti le ellenfelét.

A háttérmunkát már a hét közepén elkezdték az osztrákok, Gunnar Prokop tulajdonos szerette volna elérni, hogy Görbicz Anitát a videók alapján eltiltsák, amiért keményen ütközött Tóth Tímeával. Az EHF közleményben jelezte, a bírók mérkőzés közbeni döntéseivel nem kíván foglalkozni, a világ legjobb játékosa játszhat az elődöntő visszavágóján.

A visszavágók programja

Győri Audi-ETO-Hypo N.Österreich 04.19., vasárnap, 16.15h
Tv: Viasat 3
Viborg-Oltchim Valcea
04.18., szombat, 14.05h

Vérten Orsolya az első meccs első félidejében megsérült, de a hajrára visszatért, és nincs akadálya, hogy az év játékosának választott szélső pályára lépjen vasárnap Győrben. Vérten elmondta, ugyanolyan kiegyenlített csatára számít, mint a bécsi volt, mindkét csapat erőssége a kőkemény védekezés, és a gyors indításokból elért gólok, így óriási szerepe lesz ismét a két kapusnak.

Vérten Orsolya
Vérten Orsolya

A szélső hozzátette, reméli, a csapat tagjai érettebbek annyival, hogy nem engedik ismét kicsúszni a kezükből a kedvező helyzetből indított visszavágót. A Győrnek a jó eredmény eléréséhez Bécsben elég volt 20 percet saját szintjéhez mérten is jól védekeznie, Konkoly Csaba mégsem volt elégedett. Az EHF honlapjának nyilatkozva elmondta, rengeteget hibáztak játékosai, és csak akkor juthatnak be a döntőbe, ha javítanak.

„Elsősorban a ziccerek és jó helyzetből leadott lövések pontosságán kell javítanunk – mondta a magyar szakember. – Sokan úgy gondolják, csak nyernünk kell, ez pedig hazai pályán kötelező, nekik üzenem, hogy a Hypo idegenbeli mérlege majdnem olyan jó, mint a miénk, és egy BL-elődöntőben veszít, aki a meccs előtt lebecsüli vetélytársát.

Szurkolóink biztosan kiváló hangulatot teremtenek majd, de a Hypo világsztárjai jobb játékosok annál, hogy megijedjenek, biztos vagyok benne, hogy óriási küzdelemben fog továbbjutni valamelyik csapat" – mondta Konkoly Csaba.

Konkoly Csaba
Konkoly Csaba

A Győrhöz hasonlóan a Hypo is zsinórban harmadik BL-elődöntőjét játssza. A csapat brazil sztárja, Daniela Piedade nem érzi úgy, hogy bármi eldőlt. „Nem rossz eredmény ez, hiszen legyőztük az idegenben kiválóan szereplő Győrt. Óriási a nyomás rajtunk, szeretnénk a döntőbe jutni, és tudjuk, mit kell másképp csinálnunk ahhoz, hogy elérjük célunkat. Tiszteljük a győrieket, de mi jutunk tovább” – mondta az első mérkőzésen sokat hibázó brazil klasszis.