Két zseni kézilabdázik Győrben

2009.04.20. 13:58 Módosítva: 2009.04.20. 15:35
A Győri Audi-ETO komoly verést mért az osztrák Niederösterreich-re a BL-elődöntőjében, összesítésben hét góllal jutott tovább a magyar bajnok. Konkoly Csaba vezetőedző pályafutása legnagyobb sikerei közé sorolja a Hypo kiverését, Pálinger Katalin a csapat érettségét és a cserék kiváló játékát méltatja az osztrákok elgázolása után.

Sem a BL-elődöntő előtt, sem az első meccs után nem gondoltuk, hogy a visszavágó utolsó 10 percében már nem lesz miért izgulni a Győr-Hypo elődöntőn. Pedig így lett, a magyar bajnok nagyon megverte a tavalyi döntős osztrákokat, az ETO két zsenijével, és a szokásosnál is hatékonyabb védekezésével esélyt sem adott a világsztárokkal érkező Hypónak.

Emlékeztető

Győri Audi-ETO-Hypo Niederösterreich 29-21 (12-9)
A győri gólszerzők:
Görbicz 13/5, Kovacsics 3, Herr A. 4/2, Mravikova 3, Vérten 2, Hornyák 2, Spiridon 1

Hétméteresből: 9/7 ill. 9/5
Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc
Továbbjutott a Győr 54-47-es összesítéssel
A másik ágról a Viborg jutott a döntőbe 55-49-es összesítéssel verve a román Oltchim Valceát. A döntő első meccse Dániában (május 9-10.), a visszavágó Győrben (május 16-17.) lesz.

A Győrnek két korszakos játékosa van, a döntő előtt jó hír, hogy képesek a legfontosabb meccseken csúcsteljesítménnyel előrukkolni: Görbicz Anita 13 góljához nincs sok hozzáfűznivaló, Pálinger Katalin pedig még bécsi játékát is felül tudta múlni. Az első meccsen is parádézó kapus kivédte az osztrákok szemét, gyengébb periódusa sem akadt, a második félidőben a már közel tökéletes győri védőfal mögött nagyon élt a klasszis.

A Győr két meccsen is úgy fojtotta meg a Hypo játékát, hogy az ellenfél köpni-nyelni nem tudott, Pálinger pedig addig demoralizálta a félelmetes lövőerővel rendelkező belső Hypo-játékosokat, amíg már a kapu felé sem mertek nézni. A kezi.hu-nak nyilatkozva a magyar szakember elmondta, pályafutása egyik legnagyobb sikerének tartja az osztrák sztárcsapat kiverését.

„Képesek voltunk nyomás alatt is jól játszani – elemezte a továbbjutást Konkoly Csaba. – Fontos volt, hogy egy fél méterrel előrébb hoztuk a védekezésünket, és ennek a területnek a bejátszásával megakadályoztuk a Hypo lövőit. Bebizonyítottuk, hogy magyar csapatként megérdemelten tudunk bejutni a Bajnokok Ligája döntőjébe.”

A szakember hozzátette, külön öröm, hogy a Hypót sikerült kiütni, a közönség már évek óta várta, hogy összeakadjon a két klub, ami a tavalyi döntőben a győriek miatt maradt el. „Rutinosabbak, érettebbek vagyunk egy évvel – mondta Pálinger Katalin a mérkőzés után. – Csapattá értünk, ráadásul most olyan játékosok ülnek a padon, akik beállva nagyot tudnak lökni a játékunkon" – méltatta a csereként beállva szép gólokat szerző Kovacsics Anikót és Herr Anitát Pálinger.

Gunnar Prokop, a Hypo tulajdonosa tajtékzott egy sort a mérkőzés után, a vereség felelőseként a magyar különítményt nevezte meg, és kijelentette, örül, hogy Németh András edző és Tóth Tímea a szezon végén visszatérnek Magyarországra, a Vác csapatába. „Ilyen emberekkel nem lehet siker elérni” – mondta Prokop a tavaly 2001 után újra döntős, idei elődöntős csapatát két éve irányító Némethről.