Nenadics cigarettázik és visszabeszél

2009.04.21. 14:55 Módosítva: 2009.04.21. 14:55
Szurkolói pletyka szerint Petar Nenadics rágyújtott az elveszített kézilabda Magyar Kupa-döntő szünetében, majd visszabeszélt az ezt nehezményező szegedi tulajdonosnak, Pisztrui Lászlónak. Lele Ambrus szakosztályelnök szerint ez kitaláció, de azt megerősítette, hogy komoly gondok vannak a játékos hozzáállásával, és pályán kívüli életvitelével.

A Pick Szeged vezetősége a kupadöntőben elszenvedett megalázó vereség felelősét Petar Nenadics személyében találta meg, a játékos szerződését vasárnap este azonnali hatállyal felfüggesztették, a szerb irányító az edzéseket sem látogathatja.

A szurkolók között komoly felháborodást váltott ki az eset, tudni szeretnék, miért csak a sérüléséből visszatért játékost büntetik, amikor többen hónapok óta rossz formában, lélektelenül játszanak.

A Pick Szeged szakosztályvezetője, Lele Ambrus elmondta, a szerb sztárjátékos eltiltásával példát statuálnak. Nem csak Nenadiccsal elégedetlenek, de őt el tudták tiltani úgy, hogy ne okozzanak komoly kárt a csapatnak. „Mostantól viszont mindenkinek be kell állnia a sorba, akkor is folytatjuk a játékosok szankcionálását, ha a végére csak nyolcan maradunk. Az a teljesítmény, amit többen nyújtanak, méltatlan a csapathoz” – mondta Lele az Indexnek.

Petar Nenadics
Petar Nenadics

A szurkolók között néhány meglehetősen vad pletyka is elindult, ezek közé tartozott, hogy a szerb játékos a kupadöntő szünetében kiment az öltözőből dohányozni, amit Pisztrui László meglátott, és az ő tulajdonosi döntése alapján tiltották el a játékost. Nenadics állítólag korábban többször visszabeszélt a vezetőknek és az edzőknek, többek füle hallatára kijelentette, hogy rossz csapat a Szeged.

A szegediek úgy vélik, a játékos teljesítménye köszönőviszonyban sincs a bérével, és bár tudják, hogy a szurkolók több játékossal jóval elégedetlenebbek, mint a szerb fiatallal, Nenadics eltiltásával az egész keretnek üzennek.

A játékost sérülten szerződtette a Pick, műtéte után mostanra teljesen rendbejött, teljes értékű játékosnak számít, mégsem hozza azt a teljesítményt, amit jogosan elvárnak tőle Szegeden. A szerb irányító sportszerűtlen életmódja, és korábbi nyilatkozatai után a kupadöntőn telt be a pohár, egyelőre a csapattól külön, egyedül edz. Lele szerint most Nenadicsnak kell bizonyítania, hogy méltó az érte meghozott áldozatokra.