Veszprémben játssza a BL-döntőt a Győr

2009.04.21. 12:32
A győriek csarnoka nem felel meg a nemzetközi kézilabda szövetség előírásainak, így a döntőt nem rendezheti a Magvassy Sportcsarnokban a magyar bajnok. Egy másik győri helyszín és a Veszprém Aréna között utóbbi ötezres befogadóképessége döntött, Kiss Lajos szakosztályvezető szerint 85 km-re Győrtől is biztosan telt ház lesz.

A döntőbe jutott két csapat egyike sem rendezheti hazai pályán a Bajnokok Ligája döntőjét, sem a Viborg, sem a Győri Audi-ETO csarnoka nem felel meg az EHF elvárásainak.

Döntőt minimum háromezres csarnokban lehet csak rendezni, ahol kialakított sajtóhelyek és VIP-szektor is található, ezeknek a követelményeknek pedig a Magvassy Sportcsarnok nem felel meg. Győrben van még egy szóba jöhető helyszín, de az egyetemi csarnok is csak szűken felel meg az előírásoknak, ráadásul költeni kellene rá, és rossz atmoszférája miatt a játékosok sem szeretik.

A Győr ezért felvette a kapcsolatot a Veszprém Aréna üzemeltetőjével, és rövid egyeztetés után úgy döntöttek, a szomszédos megyeszékhely 5000-es csarnokában rendezi a döntőt a magyar bajnok. Kiss Lajos szakosztályvezető elmondta, elsősorban a csarnok mérete miatt döntöttek úgy, hogy elviszik Győrből a meccset.

„A Veszprém Aréna a legideálisabb megoldás, egyelőre az EHF bizottsága még nem bólintott rá a helyszínre, de nem lehet semmi okuk, hogy ne adják áldásukat a veszprémi csarnokra. Fel sem merül bennünk, hogy ne tudnánk megtölteni az 5000-es arénát, biztos vagyok benne, hogy a rengeteg győri szurkoló mellett sok veszprémi is kíváncsi lesz lánk, hiszen a két klub között hosszú ideje kiváló a kapcsolat.” – mondta Kiss Lajos az Indexnek.

A Viborgnál sem tudják még, hova viszik a döntő első mérkőzését (május 9-10.), a szóba jöhető helyszínek közül Aarhus, vagy Aalborg a legvalószínűbb, de Koppenhága sem lehetetlen. A visszavágót május 16-17.-én rendezik Veszprémben.