A magyarok ellen készülnek a szlovák férfi kézisek

2009.06.09. 15:38

Gőzerővel készül Galgócon (Hlohovec) a szlovák férfi kézilabda-válogatott a magyarok elleni szerdai, szombathelyi Európa-bajnoki selejtezőre. Heister Zoltán szövetségi kapitány válogatottja számára létfontosságú a vasi megyeszékhelyen a győzelem kivívása, mivel csak így maradhat életben továbbjutási esélye.

A csapat szombaton még Szlovénia csapatával játszott felkészülési meccset Ljubljanában, melyet a hazai nyertek 38-28-ra, és azóta csatlakozott a kerethez a németeknél játszó triójuk: a kisebb sérüléssel bajlódó Daniel Valo (MT Melsungen), Juraj Niznan (Tuspo Obernburg, II. osztály), valamint Szűcs Csaba is, aki éppen a napokban kötelezte el magát a HSG Nordhorn gárdájától a TV Grosswallstadthoz.

Ami még lényegesebb információ, hogy a spanyol Ademar León játékosa, Martin Stranovsky is ott van a keretben, igaz, az ő játéka még korántsem vehető száz százalékra, mivel a Szlovénia elleni találkozón megsérült.

"Még nem teljesen egészséges, de van arra esély, hogy velünk tart Magyarországra" - fogalmazott Heister, aki csapatával már kedd délután útra kelt Szombathelyre. (MTI)