Fülöp, Evelin
12 °C
27 °C

A magyarok ellen készülnek a szlovák férfi kézisek

2009.06.09. 15:38

Gőzerővel készül Galgócon (Hlohovec) a szlovák férfi kézilabda-válogatott a magyarok elleni szerdai, szombathelyi Európa-bajnoki selejtezőre. Heister Zoltán szövetségi kapitány válogatottja számára létfontosságú a vasi megyeszékhelyen a győzelem kivívása, mivel csak így maradhat életben továbbjutási esélye.

A csapat szombaton még Szlovénia csapatával játszott felkészülési meccset Ljubljanában, melyet a hazai nyertek 38-28-ra, és azóta csatlakozott a kerethez a németeknél játszó triójuk: a kisebb sérüléssel bajlódó Daniel Valo (MT Melsungen), Juraj Niznan (Tuspo Obernburg, II. osztály), valamint Szűcs Csaba is, aki éppen a napokban kötelezte el magát a HSG Nordhorn gárdájától a TV Grosswallstadthoz.

Ami még lényegesebb információ, hogy a spanyol Ademar León játékosa, Martin Stranovsky is ott van a keretben, igaz, az ő játéka még korántsem vehető száz százalékra, mivel a Szlovénia elleni találkozón megsérült.

"Még nem teljesen egészséges, de van arra esély, hogy velünk tart Magyarországra" - fogalmazott Heister, aki csapatával már kedd délután útra kelt Szombathelyre. (MTI)

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.