Katéterezték Radulovics szívét

2010.01.15. 15:52 Módosítva: 2010.01.15. 16:00
Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, tavaly visszatérő Radulovics Bojana pár hetet biztosan kihagy, alaposan kivizsgálják szívproblémáját. A balkezes átlövő újra erőssége volt a Dunaújvárosnak.

A 2000-ben és 2003-ban a világ legjobb kézilabdázójának választott szabadkai születésű Radulovics Bojana 2007-ben vállsérülése miatt hagyta abba a kézilabdát, de pár hónapja visszatért.

A Dunaújvárosi NKKSE előző két meccsén, a Békéscsaba és a Ferencváros ellen egyaránt 12 gólt dobott, kezdte visszanyerni régi formáját, a heteseket magabiztosan értékesítette, akciógólokat is lőtt. Alig lászott rajta a kihagyás, pontosan az a győzni akarás jellemezte, ami korábban is kiemelte őt a többiek közül, a legutóbbi meccs után félig viccesen említette, hogy két napig pihennie kell, mert már nem bírja annyira jól a terhelést.

A pénteki edzésen nem jelent meg a 36 éves átlövő Dunaújvárosban, reggel Budapestre utazott, szívkatéterezést végeznek rajta.

Radulovics Bojana
Radulovics Bojana

“Szerencsére nincs nagy baj, 99 százalékban egészséges Boki, de azt a fennmaradó egy százalékot meg kell vizsgálni” - nyilatkozta egykori társa, a csapat jelenlegi vezetője, Kocsis Erzsébet.

“Pénteken végezték el a háromórás vizsgálatot, három hétig nem lehet velünk, nem edzhet, addig nem láthatjuk a pályán.”

“Az utóbbi évek halálesetei, hirtelen szívleállásai után jobb, ha most alaposan kivizsgálják, a Ferencváros elleni meccs után nem érezte olyan jól magát, ritmuszavara volt” - tette hozzá Bába Mihály, a csapat gyúrója.