Erőt demonstrált a Veszprém a BL-ben

2010.02.21. 17:10
Végig uralta a német Löwen elleni mérkőzést az MKB, helyenként hét góllal is vezetett. Sesum és Iváncsik Gergő világklasszis teljesítményt nyújtott, Perics hatékonyabb volt, mint az Eb legjobb kapusa, Szmal. Ha a jövő héten egy góllal megveri a szlovén Velenjét, a Veszprém az utolsó meccs eredményétől függetlenül megnyeri csoportját. Görbicz nélkül nyert a Győr idegenben.

Mocsai Lajos a világválogatottnak mondta a sorozatban eddig veretlen Löwent, a németek majdnem valamennyi posztra két világklasszist is be tudtak állítani. A klasszisoknak azonban ezen a meccsen nem ment, mert a problémákkal küszködő Veszprém - Sulic infúziót kapott a meccs előtt, a balkezes Vujin egy hónap múlva térhet vissza - nem hagyta, hogy kiteljesedjenek.

Az első veszprémi gólt Zsarko Sesum lőtte a lengyel Szmalnak, a lába közé, ezzel utat is mutatott társainak: a kapus a lábaihoz érkező labdákat nem szereti igazán.

Sesum és Eklemovics a folytatásban is megtalálta a rést pattintott lövéseikkel, Iváncsik Gergő ugyancsak nagyon pontos volt, miután Perics labdákat fogott, és indította őt. A tizenkettedik percre már négy gól (7-3) volt a különbség, a csak védekezésben alkalmazott orosz Lusnyikov gyors indulás után a szélről lőtt a kapuba.

A félidő hátralévő részében egy góllal még nőtt is a különbség, a németek a 22 percben elveszítették védőfaluk alapemberét, Oliver Roggischt, aki addigra megkapta harmadik kiállítását.

A labdaszerzések után a két Iváncsik kitűnően játszott össze, Szmal pedig tehetetlen volt. 17-12 volt a fordulásnál, Perez emberhátrányban is a kapuba bombázott.

A második félidőben a németek többször tudtak rohanni - az elsőben mindössze egyszer tudtak indítani -, de a különbség nem csökkent, mert Sesum mindig pontosan lőtt, és Perez is, Eklemovics közbelövései pedig védhetetlenek voltak.

A túloldalon Bielecki megmutatta, miért kell rá figyelni, tíz méterről sem tévedett, a legeredményesebb azonban Gensheimer volt, aki az első hetesét ugyan kihagyta, utána viszont valamennyi belőtte, és a szélről is pontosan lőtte a labdákat a hosszú sarokba.

A hajrában Iváncsik Gergő háromszor volt eredményes - a szélről és beállóból nem lehetett tartani -, amikor már kicsit kifulladni látszottak az átlövők. Az utolsó előtti percben három gólra (32-29) zárkózott fel a Löwen, de az utolsó támadást a mieink vezették, és Vilovszki nem hibázott, ezzel 34-30 lett. Ha pontegyenlőség lenne a két csapat közt, akkor az egymás elleni eredmények a Veszprémnek kedveznek.

A Veszprém erőt demonstrált, és ha a hajrára el is fáradt, Vujinnal kiegészülve komoly esélyei lehetnek a folytatásban. A nézők nem véletlenül tapsolták vissza a csapatot.

Mocsai Lajos így értékelte a meccset: "Mindig azt mondtam, nem egyes embereket kell kiemelni, mert komoly csapatteljesítménnyel is lehet nyerni. Figyelemre méltó küzdelmet produkáltunk, ügyesen játszottunk. Nehéz mérkőzés volt, balkezes nélkül, de megoldottuk, a végén 2-3 ziccernél már nem figyeltünk. Ha akkor is összpontosítunk, eldönthettük volna korábban a meccset. Örülök, mert mindenre tudtunk válaszolni, Eklemovics és Sesum kreativitása nagyon jól jött. Bielecki talált pár gólt, nem örültünk neki, de a többiek köré erõs védőfalat vontuk. Várjuk Vujint vissza, vele még erősebb lehetünk."

Ha a Veszprém jövő szombaton legyőzi a vendég szlovén Velenjét, biztos csoportelső, és a nyolcaddöntőben egy csoportnegyedikkel játszik.

A csoport hétközi meccsén mindkét csapatnak jó eredmény született, mert a szlovén Velenje legyőzte a lengyel Kielcét, így utóbbi lényegében már a második helyet nem szerezheti meg.

Férfi BL, B csoport, 8. forduló

MKB Veszprém - Rhein-Neckar Löwen (német) 34-30 (17-12)
A csoport állása: 1. MKB Veszprém 14 pont, 2. Löwen 12 pont, 3. Kielce 9 pont, 4. Gorenje Velenje 5, 5. Chambery 3, 6. Szarajevo 3.

A nőknél a Győr a félidőben egygólos hátrányban volt Lipcsében, de végül 23-21-re nyert. A hét közben megsérült és megműtött Görbicz Anita nélkül is eredményes volt a magyar bajnok, mely március 6-án az eddig százszázalékos norvég Larvikot fogadja.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 3. forduló

HC Leipzig (német) - Győri Audi ETO KC 21-23 (10-9)
Az állás: 1. Larvik 6 pont, 2. Győr 4, 3. Ljubljana (szlovén) 2, 4. Leipzig 0