BL: legjobbjai nélkül oktatott a Veszprém

2010.03.06. 17:46
Csak az elején tudta megszorítani az MKB Veszprémet a lengyel Kielce a kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccseinek zárómeccsén. A második félidőben nem bírta erővel a lengyel bajnok, a magyarok három meghatározó játékosuk nélkül nyertek, Perez, Terzic és különösen Iváncsik Gergő tarthatatlan volt.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB Veszprém már biztosan csoportelsőként várta az utolsó mérkőzését.

Mocsai Lajos ennek ellenére megígérte a szurkolóknak, nem fogják feladni a lengyel Kielce otthonában. Felszabadult játékot ígért, és a Veszprém ugyan hátrányba került az elején, fokozatosan zárkózott fel, és a szünetre el is tüntette a különbséget. (14-14)

Pedig Dejan Perics kapus sarka nem jött rendbe, az irányító-átlövő Zsarko Sesum is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek megfelelően ő sem játszott, a régóta sérült balkezes Marko Vujin a csapattal tartott, de a játékára talán három hét múlva lesz esély.

Mariusz Jurasikot, a Kielce játékosát (jobbra) a veszprémi Mirsad Terzic (középen) és Iváncsik Gergő (balra) próbálja megállítani (Fotó: Piotr Polak)
Mariusz Jurasikot, a Kielce játékosát (jobbra) a veszprémi Mirsad Terzic (középen) és Iváncsik Gergő (balra) próbálja megállítani (Fotó: Piotr Polak)

második félidőben a kulcsemberek hiánya nem érződött, a félidő felére háromgólos előnyt (23-20) csikart ki Iváncsik Gergő tarthatatlanságával - 11 gólt lőtt -, Perez és Terzics bombáival a magyar bajnok. A kapuban Fazekas Nándor nem fáradt, fontos labdákat fogott.

A hajrában a Kielce mindent megpróbált, de a különbség csak nem akart csökkenni. Végül 32-29 nyert Mocsai Lajos csapata, akinek különösen fontos volt ez az összecsapás, mert a másik kispadon a lengyel válogatott kapitánya, Bogdan Wenta ült, aki éveken át a Bundesligában tanítványa volt.

A Veszprém csoportelső, a keddi sorsoláson negyedik helyezettet kap, óriási meglepetés lenne, ha nem jutnának Fazekas Nándorék a legjobb nyolc közé.

Jegyzőkönyv:

Férfi BL, 10. (utolsó) forduló:
B csoport:
Kielce (lengyel)-MKB Veszprém 29-32 (14-14)
Rhein-Neckar Löwen (német) - Boszna Szarajevó (bosnyák), szombat 18:15 ó
Velenje (szlovén)-Chambéry (francia), szombat 20:15 ó

Az állás: 1. Veszprém 18 pont/10 mérkőzés, 2. RN Löwen 14/9, 3. Kielce 9/10, 4. Velenje 5/9 (253-274), 5. Chambéry 5/9 (224-254), 6. Szarajevó (225-264) 5/9