Legyőzte Szlovákiát a férfi kéziválogatott

2010.04.17. 14:39
A Pannon Kupa tiszaújvárosi mérkőzésén a magyar férfi kézilabda-válogatott 2 góllal legyőzte Szlovákiát, a tornagyőzelemhez egy pont is elég Görögország ellen vasárnap. A válogatott először vezette Mocsai Lajos, mint Csoknyai István szakmai partnere.

Az Szlovénia elleni vb-selejtezőre készülő magyar válogatottnál Tiszaújvárosban, a Pannon Kupán mutatkozott be az új felállású csapatvezetés: Csoknyai István veszprémi főnökével, Mocsai Lajossal vezényelte a Szlovákia elleni mérkőzést.

MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA 27-25 (16-12)

Magyar gólszerzők: Császár 8/5, Ilyés 5, Gulyás 4, Schuch 4, Pálos 2, Halász, Harsányi, Laluska, Mocsai 1-1
Hétméteresből: 5/5 ill. 5/5
Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc
Korábban: Szlovákia-Görögország 26-25

Jól kezdett a tartalékos csapat, Fazekas Nándor gyorsan elkapta a fonalat, a Veszprémben kevesebb szerepet kapó kapus szórta a bravúrokat. Védéseinek, és a magyar fal határozottságának köszönhetően lerohanásokból könnyű gólokkal lépett meg a csapat, a szlovákok – 6-1-es magyar vezetésnél – már a 8. percben időt kértek.

Egy gyengébb periódust kihasználva feljött két gólra Szlovákia (7-5), de a magyarok Gulyás Péter és Császár Gábor góljaival újra megléptek a szünetre (16-12). A válogatott hullámzóan teljesített, átlövőből rossz százalékkal lőtt, nem tudta folyamatosan azt a játékot hozni, amire szüksége lesz a Szlovénia elleni selejtezőben.

A félidő végén, az első magyar időkérésnél Mocsai Lajos mondta el a tennivalókat, a szurkolók előtt is nyilvánvalóvá vált, milyen leosztásban irányítja a két szakember a válogatott munkáját. A csapatba visszatért a mesteredző fia, Tamás is, aki Csoknyai Istvánnál lemondta a szereplést.

A második félidőben végig vezetett ugyan, de sok hibával kézilabdázott a magyar csapat, amely a szünet után hiába ment el hat góllal, a szlovákok megint visszakapaszkodtak. Szorosan alakult a hajrá is, 2-3 góllal mentek a magyarok, ennél közelebb viszont a Fazekast váltó Liszkai Szilveszter bravúrjainak köszönhetően nem engedték ellenfelüket, két góllal megnyerték a meccset.

Szlovákia pénteken, Ózdon legyőzte Görögországot, így a magyar válogatottnak egy döntetlen is Pannon Kupa-győzelmet ér, de csalódás lenne, ha Mocsai Lajos csapata nem verné el alaposan a görögöket vasárnap 11.50-től Miskolcon.