A BL-győzelem a győri kézisek célja

2010.07.14. 14:52

Megkezdte a felkészülést a 2010/2011-es szezonra az előző idényben bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája-elődöntős Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely a következő idényre a BL-trófea megszerzését tűzte ki célul. A zöld-fehérek szerdai évadnyitó sajtótájékoztatóján bemutatkozott a két új szerzemény is, az olimpiai bajnok norvég kapus, Katrine Lunde-Haraldsen és a szlovén balátlövő, Ana Gros.

„Immár négy éve bent vagyunk a BL legjobb négy csapata között, a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyertük - értékelt Vanyus Attila klubelnök. - Ennek ellenére az előrelépésben gondolkodunk, idén szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ezért is igazoltunk két klasszis játékost, emellett a világ egyik legjobb utánpótlásával rendelkezünk, amelyre idén is támaszkodhatunk.”

Konkoly Csaba vezetőedző, aki újabb két évvel hosszabbította meg lejáró szerződését, hasonló sikerekben bízik:

„A héten sorsoltak a BL-ben, szerencsére nem számunkra ismeretlen csapatokat kaptunk: a szlovén Ljubljanával és a horvát Podravkával már játszottunk az előző esztendőkben, a negyedik csapatot csak később fogjuk megismerni. Célunk természetesen első helyen továbbjutni. Az edzőmérkőzések sorát augusztus 4-én kezdjük, s a felkészülés során három nemzetközi tornán is szerepelünk. A két újonnan érkező játékossal jelentősen erősödött a keret, bízom benne, hogy sikerül gyorsan beilleszkedniük, s nagy segítségünkre lesznek céljaink elérésében.”

A sajtótájékoztatón a főszponzor Audi Hungária képviselője, Johannes Roscheck kijelentette, hogy továbbra is hosszú távon támogatják a világ egyik legjobb csapatát, és személyautókat is biztosítanak a klub játékosai, illetve vezetői részére.