Edzésbe állt a megvakult átlövő

2010.07.20. 22:36
A lengyel vb-ezüstérmes Karol Bielecki szemébe egy barátságos meccsen kaptak bele. Bal szemére nem lát, de komolyan gondolja visszatérését.

A lengyel kézilabda-válogatott klasszisa, Karol Bielecki a június 11-i horvátok elleni barátságos meccsen sérült meg, Joszip Valcsics kapott bele olyan szerencsétlenül a két méter két centis átlövő szemébe, hogy utána rögtön meg kellett operálni a lublini klinikán.

Gyógykezelése Németországban folytatódott, június 20-án az jelent meg róla, nem lát a bal szemére.

Bieleckit sokkolta a hír, de már akkor határozottan kijelentette: megpróbál visszatérni, ennek első lépéseként német csapatával, a Löwennel elkezdte a felkészülést.

„Nagyon pozitív és optimista a hozzáállása. Szinte minden mozdulatán érződik, ott akar lenni a pályán, komolyan gondolja a visszatérést. Váltottunk néhány passzt, gond nélkül elkapta a labdákat. Egy speciális szemüveget is tesztelünk, ennek lencséit Németországban és az Egyesült Államokban gyártották. Neki kell majd eldöntenie, vállalja-e ezzel a játékot, egyelőre úgy tűnik, minden rendben” – mondta egyik orvosa.

Bielecki a jövő hétfőn egy jótékonysági meccsen biztosan pályára lép, ennek bevételét a 32 évesen, januárban elhunyt Oleg Velikij családja kapja.