A magyar női kézisek nyerték a Telenor Kupát

2010.08.28. 20:07

A magyar női kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a Telenor Kupát, miután a szombati zárómérkőzésen 32-31-re legyőzte a horvát csapatot Nyíregyházán.

Telenor Kupa, 3. forduló:
Magyarország–Horvátország 32-31 (14-15)

Mivel a két csapat mindkét korábbi meccsét megnyerte, a szombati összecsapás volt a kupa döntője. (Egy esetleges döntetlen a hazaiaknak kedvezett volna jobb gólkülönbségük miatt.)

Rosszul kezdett a magyar csapat, a gyenge védekezés miatt 4-1-re megugrottak a horvátok. Aztán egy rövid jó periódus után sorozatban hatszor voltak eredményesek a vendégek. Közben Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért, Bulath pedig büntetőjét töltötte (16. perc: 4-10).

Jöttek a cserék – igaz, Vértent sérülés miatt kényszerből kellett helyettesíteni –, és ettől beindult a gépezet. Fokozatosan csökkent a különbség, a szünet előtt pedig majdnem egyenlített a magyar alakulat.
A fordulást követően rövid időre döntetlen volt az állás, illetve át is vette a vezetést a hazai csapat, ám amikor megint pontatlanság csúszott a játékba, a 44. percben, 21-24-nél Mátéfi ismét időt kért.

Ennek nyomán egy csapásra jobb lett a játék, ám a vendégek keményen tartották magukat. Izgalmasan alakult a végjáték, több ziccer kimaradt, majd Szucsánszkit kiállították. Négy perccel a vége előtt 31-29-re vezettek a horvátok, ám Temes szépített, Bulath pedig egyenlített.
Az utolsó előtti támadásból Temes lőtt gólt, a horvátok pedig a felső lécet találták el, így sikerült megnyerni a Telenor Kupát.

A nap másik mérkőzésén:
Törökország-Macedónia 35-32 (16-15)
Csütörtökön játszották:
Magyarország-Törökország 35-17
Horvátország-Macedónia 37-22
Pénteken játszották:
Magyarország–Macedónia 33-19
Horvátország-Törökország 37-24


A végeredmény:
1. Magyarország 6 pont
2. Horvátország 4
3. Törökország 2
4. Macedónia 0