Mátéfi Eszter marad a női kézikapitány

2011.01.11. 16:06

Mátéfi Eszter változatlanul élvezi a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségének bizalmát, noha az általa irányított női válogatott nem teljesítette a célkitűzést, nem végzett a legjobb nyolc között a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.

„Komoly tanulságokkal szolgált a torna. A tizedik helyen záró válogatottnak voltak nagyon jó és nagyon rossz mérkőzései. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a sorsdöntő, hollandok elleni mérkőzésen a forma és küzdőszellem nem olyan volt, mint ami korábban jellemezte ezt a közösséget. A 2009-es kínai vb-n mutatott eredménye alapján jobb szereplésben reménykedtünk – fogalmazott Sinka László elnök az MKSZ keddi sajtótájékoztatóján. - Most az a legfontosabb és azért kell összefognia mindenkinek, hogy a németek elleni, júniusi vb-selejtezőt sikerrel vegyünk!”

Abban a párharcban dől el, hogy a válogatott ott lehet-e a decemberi, brazíliai világbajnokságon, amelyen még olimpiai kvótához lehet jutni, vagy ki lehet harcolni a szereplést az ötkarikás selejtezőn. Sinka László kiemelte: Mátéfi Eszter élvezi az elnökség bizalmát, és a jelenleg érvényben lévő szerződés alapján folytatja a munkát.

„Hullámzó volt a játékunk, de úgy gondolom, hogy Zácsik Szandra, Tóth Tímea és Görbicz Anita sérülése nagy mértékben meghatározta a teljesítményünket. Csalódás, hogy csak a tizedik helyet értük el. Most minden erőt arra kell összpontosítani, hogy sikeresen vívjuk meg a németek elleni vb-selejtezőt” – fogalmazott Mátéfi Eszter.

Hozzátette: három-négy mérkőzésen kimondottan pozitív jeleket mutatott a csapat az Eb-n, ugyanakkor a hollandokkal, valamint a norvégokkal szembeni játék nagyon demoralizáló volt. A későbbi aranyérmes norvégoktól történelmi, 21 gólos vereséget szenvedett az együttes.