Nagy Piquével koszorúzott Barcelonában

2011.09.12. 15:08

A katalán nemzeti ünnepen, vasárnap a Barcelona nagy szakosztályai együtt koszorúztak. 1714. szeptember 14-én V. Fülöp spanyol király csapatai ezen a napon foglalták a katalán fővárost, a király akkor tiltotta be a katalán intézményeket. 1980–ban a Katalán Parlament ünnepnappá nyilvánította szeptember 11–ét.

A futballszakosztályt a világbajnok és BL-győztes Gerard Pique képviselte, valamint Guardiola másodedzője. A kosárlabdát Xavi Rabaseda, a görhokit Bob Borrego, a kézilabdát Nagy László. Nagy a kézisek csapatkapitánya, a május végi BL-sikerkor is ő emelhette először a magasba a kupát.

„Katalónia szent napja volt. Gyászbeszédek nem voltak, nagyon szervezetten működött az emlékezés, mi a második csoportban voltunk a Sant Perénél. Megható pillanat volt. Civil közösségek követtek minket, utána bárki letehette a virágait” – mondta az Indexnek Nagy.

Hozzátette, a szezon nagy feladata lesz, hogy minél gyorsabban abban a formában játsszanak, ahogy az előző szezont befejezték.

„A Szuperkupában kikaptunk, a Logronest viszont magabiztosan vertük, azt gondolom, jó úton haladunk. Nem vagyunk gyengébbek, mint egy éve, a BL-ben is szeretnénk megmutatni az erőnket” – bizakodott a balkezes átlövő.