Nagy László ősszel újra tárgyal az elnökkel

2011.10.21. 10:31

Nem lát esélyt a visszatérésre a magyar férfi kézilabda-válogatottba Nagy László, a Barcelona átlövője, mert visszalépése óta nem történt olyasmi, ami megváltoztatta volna a véleményét.

A játékos a Nemzeti Sportnak emlékeztetett rá: nyári szabadsága alatt baráti hangulatú megbeszélésen találkozott Vetési Ivánnal, a Magyar Kézilabda Szövetség júniusban megválasztott elnökével. Jelezte neki, elhatározásában nem történt változás.

"Végül azzal váltunk el, hogy az ősszel újra leülünk beszélgetni, ám konkrét időpontról nem állapodtunk meg" - fogalmazott Nagy, hozzátéve, hogy reméli, a szövetségben és a sportágban tervezett változások kedvezően hatnak majd a magyar kézilabdára.

Nagy László hivatalosan február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni.

A korábbi csapatkapitány legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, azóta viszont különféle indokkal rendre távol maradt. Nagy 2010 novemberében közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak.

A világbajnokságon a csapat nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban. A válogatott azóta ugyancsak nélküle harcolta ki a 2012-es Eb-n való szereplés jogát.