A tatai kézisek jövő héten döntenek az NB I.-es részvételről

2011.10.29. 20:14

A Tatai Honvéd Atlétikai Club (THAC) vezetése jövő heti ülésén dönti el, hogy a klub a kézilabdacsapatot a források megszűnése miatt visszalépteti-e az NB I-től - mondta el az MTI-nek a klub elnöke szombaton, a Balatonfüred elleni mérkőzésen.

„A polgármestert nincs értelme meghívni az ülésre, mert vele négy hónapja nem jutunk dűlőre. Neki a személyem nem tetszik, a klub vagyona és tulajdona kell nekik - mondta Komáromi Lajos, majd hozzátette: úgy látszik, ha én elpusztulok az útból, csak akkor lehet kézilabda Tatán”.

Michl József polgármester (KDNP) pénteken közölte az MTI-vel, hogy a képviselőtestület visszavonja a THAC-nak megítélt 50 millió forintos támogatást, ha az egyesület a hónap végéig nem teszi lehetővé, hogy az önkormányzat, mint a legnagyobb szponzor tisztújító közgyűlésen jelöltet állíthasson az egyesület élére.

„Ez egy szemenszedett hazugság. Összesen tízmillió forint pénz átadásáról van szó, a többit nekem kell megoldani, harmincmillióért adjak ingatlant, továbbá mondjak le a kajakház felújításának jogos, tízmilliós követeléséről” - mondta az ötvenmilliós támogatásról Komáromi József.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy 17 éve vezeti a klubot, a csapatot kétszer bejutatta az NB I-be. Úgy véli, nem őt terheli a felelősség, ha a csapat kiszáll a bajnokságból és kétszáz kézilabdásnak abbamarad a játékos pályafutása. A polgármester pénteken elmondta, az önkormányzat nem bízik THAC elnökében. Akit megválaszt a szabályos közgyűlés, azzal írják alá a szerződést, és utalják a támogatást.

„Ellenkező esetben a képviselőtestület novemberi ülésén visszavonja a megítélt összegről szóló határozatát, mivel a támogatott nem kéri azt” - jelentette ki Michl József.