A világ legjobbja is eltörpült Szegeden

2011.11.19. 18:02 Módosítva: 2011.11.19. 18:49
Három héttel a Veszprém legyőzése után a Pick Szeged a Bajnokok Ligájában is nagy bravúrt el, a Montpellier-nek esélyt sem hagyott a második félidőben

Az idei kézilabda Bajnokok Ligája-sorozatban még nem nyert hazai pályán a Pick Szeged, a világbajnok Karabaticcsal, Accambray-vel felálló francia Montpellier ellen sem volt esélyes. A Veszprém is küszködve, csak egy góllal verte a franciákat egy éve.

A pályán azonban nem látszott a hatalmas költségvetésbeli és játékosanyagbeli különbség, mert a magyarok a félidő vége előtt átvették a vezetést (18-17-tel fordultak), a másodikban pedig még növelni is tudták az előnyt, közvetlenül a vége előtt 38-33 is volt, de innen még szépített a helyenként nem túl szimpatikusan küzdő vendégcsapat, így csak 38-35 lett.

Ahogy az eredmény is mutatja, nem a védekezés volt a legfontosabb, bár Mikler rendkívül fontos labdákat fogott, ezután sikerült a fordítás és az előnyszerzés. Támadásban viszont emberfelettit nyújtott a bajnoki ezüstérmes, Lékai nemcsak jól irányított, testcseleivel fickándozott a védők közt, és alig volt elhibázott lövése.

Sulc és Ancsin is akkor tett hozzá a játékhoz, amikor nagyon kellett. Zubai beállóból volt hatékony, a csereként bevetett Budaynak is fontos góljai voltak, és sok pontos passza.

A második félidő elején emberelőnyben egy demoralizáló gólt is lőtt a Pick, amikor már a jobbszélső is ziccerben volt, de nem lőtte el, hanem a túloldalon még jobb helyzetben lévő Vadkertihez passzolt, aki pedig a kapuba lőtt. Stochl kapus tekintetében tükröződött, ilyet nagyon régóta nem kapott.

A világbajnok irányító, Karabatic hat gólt lőtt, de ahhoz nem volt ereje, hogy a tízgólos Accambray-n kívül társait is magával ragadja. A cseresor mindössze egy gólig jutott.

A Szegednek így négy pontja van csoportjában - a vedégeknek hat -, de még legalább egy bravúr kellene a továbbjutáshoz. A spanyolországi Leonban vagy itthon a dán Koppenhága ellen felettébb nehéz nyerni, Kielben pedig majdhogynem lehetetlen.

Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzője: "A legmerészebb álmainkban gondoltunk arra, hogy most nyerni tudunk. Igaz, 2003-ban már sikerült ez a bravúr, de azóta sok minden változott. A Montpellier-nek a mostani szezonban is nagyon komoly eredményei vannak, és mégis most legyőztük. Az első negyedórában nem ment jól a játék, de kértem a fiúkat, próbálják meg nyugodtan azt játszani, amit elterveztük. Köszönet, hogy ezt végül is végrehajtották. Bízom benne, hogy az az egység, amely most jellemzi a csapatot, sokáig kitart, mert sok meccs vár még ránk."

Patrice Canayer, a Montpellier vezetőedzője: "A Pick ma szenzációsan játszott, hiába próbáltunk meg mindent, nem tudtunk fordítani, mert többen is az átlag alatt teljesítettek. Gratulálok a hazai csapatnak".

Pick Szeged-Montpellier (francia) 38-35 (18-17)
gól: Sulc 9, Lékai 8, Ancsin 6, Buday 6/2, Pribanic 3, Vadkerti 3, Zubai 2, Prodanovic 1, illetve Accambray 10, Honrubia 6, Karabatic 6, Tej 5, Kavticnik 5/1, Bojinovic 3/1

További mérkőzés: Ademar León (spanyol)-Köbenhavn (dán) 28-26 (14-12)

A további program: THW Kiel (német)-Partizan Beograd (szerb), vasárnap 17 ó

A csoport állása: 1. León 7 pont/5 mérkőzés, 2. Köbenhavn 6/4 (124-106), 3. Montpellier 6/5 (162-153), 4. Szeged 4/5, 5. Kiel 3/3, 6. Partizan 0/4