Kézi BL: Hat góllal nyert a Veszprém, küzdött, de kikapott a Szeged

MTI/Index
2011.12.04. 17:25

A Pick Szeged nagy csatában kikapott a csoportot vezető vendég dán Köbenhavn csapatától vasárnap, így már csak minimális esélye maradt arra, hogy továbbjusson a nyolcaddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az MKB Veszprém magabiztos játékkal nyert 25-19-re a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában, így második helyen várja a februári folytatást.

Velux férfi BL, 7. forduló

B-csoport:
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - MKB Veszprém 19-25 (5-14)
gól: Lauge 4, Petersen 4, Zvizej 4, Kirkegaard 3, K. Nielsen 2, Kristiansen 1, M. Nielsen 1, illetve Vujin 9/2, Császár 4, Iváncsik T. 3, Ilyés 3, Korazija 3, Perez 2, Sulic 1

Kielce (lengyel)-Füchse Berlin (német) 32-29 (15-17)
csütörtökön játszották:
Csehovszki Medvegyi (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 29-29 (18-16)
Az állás:
1. Atlético Madrid 12 pont
2. MKB Veszprém 10
3. Csehovszki Medvegyi 7 (207-193)
4. Füchse Berlin 7 (210-205)
5. Kielce 6
6. Bjerringbro-Silkeborg 0

D-csoport:
Pick Szeged-Köbenhavn (dán) 31-34 (17-19)
Montpellier (francia)-Kiel (német) 31-34 (17-16)
Partizan Beograd (szerb)-Ademar León (spanyol) 24-27 (10-14)
Az állás:
1. Köbenhavn 10 pont/6 mérkőzés
2. THW Kiel 9/6 (194-161)
3. Ademar León 9/7 (214-205)
4. Montpellier 6/6
5. Pick Szeged 4/6
6. Partizan Beograd 0/7

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

A Szeged és a koppenhágaiak október 9-i mérkőzésén a csoportelső dánok 36-24-re ütötték ki a szegedieket, és most is ők számítottak esélyesnek. 2-2 után gyorsan háromszor voltak eredményesek a vendégek, és mivel változatlanul nagy fölényben játszottak, így Skaliczki László vezetőedző már a 8. percben, 4-8-nál időt kért.

Mikler helyett Tatai állt be a kapuba, aki egy védéssel mutatkozott be, ám őrült rohanás volt a pályán, a védekezés egyik oldalon sem zárt megfelelően, ezért a 12. percben már 10-8-ra vezettek a koppenhágaiak. Tatai ennek ellenére jól védett, elől pedig Buday és Ancsin szerezte a gólokat, így aztán erősen tapadt ellenfelére a hazai fanatikusok által erősen támogatott Szeged. Sulc duplájával egyenlő lett (17. p: 11-11), sőt egy perc múlva először a meccs alatt már a hazaiak vezettek. Ettől kezdve egygólos hazai előny és döntetlen váltotta egymást az eredményjelzőn, egészen a  félidő hajrájáig, amikor Budayt küldték ki a svájci bírók, és ezt Stefansson, valamint Mikkel Hansen vezérletével a vendégek könyörtelenül kihasználták, és a pihenő előtti hat percet 6-3-ra megnyerték.

René Toft Hansen kiállításával indult a második félidő, ám egyenlíteni ezen két perc alatt nem sikerült. Mi több, amikor a vendégek kiegészültek, megint elléptek három góllal (36. p: 19-22). A feljavuló védekezésnek és Ancsin remek teljesítményének köszönhetően újra szorosabb lett az állás, a Köbenhavn Ekberg értékesített büntetőivel azonban őrizte előnyét.

A folytatásban Tatainak kellett tartania a lelket a csapatban, mert a támadójáték nem volt hatékony.

Az utolsó negyedóra 27-23-as dán vezetésről és Pick-időkéréssel indult. A vendégek sztárja, M. Hansen megállíthatatlan volt, és lélekromboló találatokat szerzett. Boldsen és Gudjonsson kiállítása adott még halvány reményt, ám a vendégek ekkor már magabiztosak – és eléggé agresszívak - voltak, alig hibáztak, még a harmadik Hansen, Henrik Toft is betalált.

A Pick – amely az előtte lévők közül a Kieltől, a Leóntól és most a Köbenhavntől is kikapott hazai pályán - december 18-án pótolja a montpellier-i mérkőzését, és ha ismét vereséget szenved, akkor szinte reménytelenné válik továbbjutási esélye. A franciákat a Skaliczki-együttes november 19-én 38-35-re verte Szegeden.

A Veszprém október 8-án hazai pályán 32-25-re verte az azóta is pont nélküli dán ellenfelét, és ugyan a magyar bajnoknak is volt már két kellemetlen veresége a csoportban, egyértelműen a meccs esélyesének számított.

Remek védekezéssel nyitott a Mocsai-csapat – pedig hiányzott az egy hete kéztörést szenvedett Terzic -, és a 9. percben 3-0-s vezetésénél kénytelen voltak időt kérni a hazaiak, végül ugyan Lauge betalált, Vujin és Császár találataival a 14. percben már 6-2 volt az állás. Mindkét oldalon volt kiállítás a szakasz közepén, ám ez sem törte meg a veszprémiek lendületét, és fokozatosan léptek el egyre messze az ekkoriban a szerencsével is hadilábon álló dánoktól. A 20. percben már 10-3 volt a Veszprém javára. A szünetig csak öt dobott gólig jutott a Silkeborg.

K. Nielsen duplával nyitotta a második félidőt, és további három góllal feljött 14-10-re a dán csapat. Hat percig nem jött veszprémi gól, aztán Vujin végre betalált. Perez is góllal jelezte, becserélték, majd Sulicot állították ki. A rövid kihagyás után ismét összeállt az MKB, ismét irányította a meccset, és negyedórával a vége előtt 20-12-re vezetett.

Nem adta fel a silkeborgi csapat, és gyors indítások után sorozatban háromszor betalált, majd az 50. percre feljött 21-17-re. Ekkor Alilovic hétméterest fogott, a túloldalon pedig Vujin nem hibázott büntetőből.
A Bjerringbrónak lettek volna további lehetőségei, ám az összpontosítás az igazán fontos pillanatokban hiányzott, így esélye sem volt a pontszerzésre.

A Veszprém ezzel a meccsel befejezte a BL-t erre az évre, és biztosan a második helyen várja a folytatást. Legközelebb majd február 11-én játszik, amikor is fogadja a Kielcét. A lengyel csapat amúgy vasárnap nagy segítséget adott a Veszprémnek, hogy legyőzte a vendég Füchse Berlint.