Nagy László 6-6-nál megjósolta a döntetlent

2012.01.19. 13:51

A magyar férfi kézilabda-válogatott az oroszok után (31-31) egy teljesen más jellegű meccsen a spanyolokkal is döntetlent (24-24) játszott. (Nagy László 6-6 után megjósolta, hogy a végén is döntetlen lesz.)

A két döntetlen értékét igen sok minden növeli, elsősorban, hogy Oroszországtól vagy a Szovjetuniótól sohasem szerzett pontot magyar kéziválogatott tétmeccsen, a vb-harmadik spanyoloktól legutóbb, vagyis egy éve hattal kaptunk ki.

Emellett a jobb szél nem élt, mert Iváncsik Tamás kényszerű hétfői kiválása után - már a napokban műtik a keresztszalagját - Harsányi Gergely első négy lövését megfogta Sierra, a szélső sokáig nem is próbálkozott, 23-21-nél lőtt újra, igaz akkor már pontosan.

Ezen a meccsen már megfelelő volt a kapusteljesítmény, Mikler tizennégy védése kétszer annyi, mint az oroszok ellen a két kapus összehozott.

„A végjáték megnyerése mindig nagy fegyvertény, az ilyennek pedig különösen nagy értéke van, mert pontot ért, és két gólról zárkóztunk fel. Jó morállal és jó tartással sikerülhetett ezt a döntetlent elérni, aminek borzasztóan örültünk. Tíz percet töltöttünk emberhátrányban, míg a spanyolok egyet sem, mindez nem feltétlenül tükrözi a pályán történteket, de ne foglalkozzunk a játékvezetéssel" – foglalta össze a kapitány.

Mocsai Lajos biztos volt benne, hogy az időn túli hetest Császár belövi. „Mivel négy kivetítő van a csarnokban, bármerre néztem, a hetest láttam.”

Emlékeztetett arra, hogy Magyarországot mindenki leírta, és úgy gondolta, hogy nulla ponttal távozik, ehhez képest van két pontunk, és a franciák ellen is győzelemre játszunk. Tudja, hogy folyamatosan kerülnek játékba a francia sztárok, reméli, lesznek válaszaik a meccs alatt, ezért is videózik.

„Fegyelemmel és önmérséklettel kezeljük ezt a sikert. A cseréktől nem érkezett ezúttal akkora támogatás, mint az oroszok ellen, ezért kellett visszanyúlni a kezdőkhöz. Maroknyi csapatnak tartanak bennünket, de a küzdésünket, az egységünket ezúttal is megmutattuk” – értékelt.

A szakember fia, a Flensburgban játszó Tamás hét gólt lőtt tíz kísérletből, abszolút meghatározója volt a pontszerzésnek, és az utolsó passzt is ő adta Szöllősinek, amiből végül a hetes lett. „Megvan a kialakult belső értékrendünk. Nem kell külön gratulálnom neki, nagyon kevésből értjük egymást, elég csak egy tekintet. Szerencsés vagyok, mert vele dolgozhatok, előfordul, hogy éjszakánként beszélgetünk nem a csapatra tartozó dolgokról, de szerda este nem ez történt, bár úgy gondolom, az édesanyjával beszélt egy órát. Nagyon büszkék vagyunk rá. Nehéz helyzeteket könnyen megoldott.”

Császár Gábor kiemelte a meccs után, hogy amikor egy ilyen csapat sorsát veszi a kezébe, fel sem merült benne, hogy hibázhat, ezt az érzést erősítette benne, amikor Ilyés ránézett. A "Jóisten" is segítette.

Arra is kitért, mennyire fontos, hogy a sorsunk, a szerencsénk a saját kezünkben van, és elég valószínű, hogy a pénteki harmadik forduló első meccsén az orosz-spanyolon már kiderül, melyik csapatok mennek tovább, és ennek tudatában futhatunk ki a franciák ellen.