Sorsdöntő BL-meccs előtt az MKB Veszprém

2012.02.15. 15:30

A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszik csütörtökön az MKB Veszprém az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája utolsó előtti csoportkörében.

Mocsai Lajos vezetőedző csapata szombaton kikapott a remekül hajrázó lengyel Kielcétől, de még így is a második helyen áll a B csoportban. A két együttes első, október 22-i veszprémi mérkőzésén a hazaiak 24-22-re nyertek. Lényeges lesz a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából, hogy az MKB az egymás elleni összevetésben jobbnak bizonyul-e a Medvegyinél. Ha nem, akkor az is előfordulhat, hogy a magyar bajnok nem jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Amennyiben a Veszprém pontot szerez, vagy úgy kap ki Csehovban, hogy az egymás elleni eredmények alapján jobb, mint az orosz gárda - ez egygólos vereséget vagy minimum 23 lőtt találat mellett kétgólos vereséget jelent -, akkor biztosan továbbjut.

A már biztos kieső Pick Szeged a D csoportban a pont nélkül sereghajtó szerb Partizan Beogradot fogadja szombaton.

A B csoport állása a 8. forduló után: 1. Atlético Madrid (spanyol) 14 pont, 2. MKB Veszprém 10, 3. Füchse Berlin (német) 9, 4. Kielce (lengyel) 8, 5. Csehovszki Medvegyi (orosz) 7, 6. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 0

Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe
A további program:
9. forduló:
Csehovszki Medvegyi-MKB Veszprém, csütörtök 16 ó
Bjerrinbro-Silkeborg - Kielce, vasárnap 15:30 ó
Atlético Madrid-Füchse Berlin, vasárnap 15:45 ó
10. forduló (február 25., szombat):
Berlin-Silkeborg 14:30 ó
Veszprém-Madrid 16:15 ó
Kielce-Csehov 17 ó