Böhn korábbi csapata ellen készíti fel a Győrt

2012.02.17. 12:16

A Győr női és a Szeged férficsapata a győzelem reményében lép pályára a kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában, míg az FTC a férfi KEK-ben reménytelen helyzetből várja a németországi visszavágót. A Győri Audi ETO KC a BL megnyerésére tör, és vasárnap a címvédő norvég Larvik ellen óriási lépést tehet az elődöntőbe jutás felé. Karl Erik Böhn vezetőedző és élettársa, a világklasszis beállós Heidi Löke volt csapata ellen bizonyíthat.
„Biztosan furcsa érzés lesz a Larvik ellen meccselni, de ezzel együtt kell élni. Az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy nincs kitől tartanunk, és ha megint megfelelően összpontosítunk, akkor itthon tartjuk a két pontot. Ezzel együtt tudom, hogy a vendégek is mindent beleadnak majd” - mondta az MTI-nek Böhn, aki a szezon végéig maradhat a Győr trénere, utána kizárólag a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozhat tovább.

Az ETO a középdöntőben eddig győzött az előző idényben finalista spanyol Itxako Navarra otthonában és a dán Midtjylland ellen, míg a Larvik legyőzte a dán alakulatot, azonban hazai környezetben csak döntetlenre volt képes a Navarrával szemben.

A férfi BL-ben az MKB Veszprém már csütörtökön letudta a 9. fordulós mérkőzését, és mivel 30-26-ra kikapott az orosz Csehov vendégeként, így is maradt még remény a továbbjutásra. Az ugyanakkor már korábban eldőlt, hogy a Pick Szeged nem juthat a nyolcaddöntőbe. A pont nélkül álló magyar csapat a szerb Partizan Beogradot fogadja, és győzelemmel szeretne búcsúzni saját közönségétől. A két csapat október 23-i meccsén a Pick 29-23-ra nyert a Partizan otthonában.
A férfi KEK nyolcadöntőjében nagy valószínűséggel egy magyar továbbjutó lesz, mégpedig Mocsai Tamás, a Flensburg-Handewitt átlövője. Klubja ugyanis 32-26-ra nyert az FTC-PLER Budapest csarnokában, és így a visszavágónak gyakorlatilag nincs tétje.

A magyar csapatok hétvégi programja
Szombat:
Velux férfi BL, D csoport, 9. forduló:
Pick Szeged-Partizan Beograd (szerb) 16:15 ó
Az állás: 1. Kiel (német) 13 pont, 2. Köbenhavn (dán) 12, 3. Ademar León (spanyol) 11, 4. Montpellier (francia) 8, 5. Pick Szeged 4, 6. Partizan Beograd 0. Az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.
Férfi KEK, nyolcaddöntő, visszavágó:
Flensburg-Handewitt (német) - FTC-PLER Budapest 19 ó (az első mérkőzésen: 32-26)
Vasárnap:
Női BL, középdöntő, I. csoport, 3. forduló:
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 17:15 ó
Az állás: 1. Győr 4 pont, 2. Larvik 3, 3. Itxako Navarra (spanyol) 1, 4. Midtjylland (dán) 0