Leukémiával kezelik a kézisek kapitányát

2013.02.06. 16:17
A következő fél évben Norvégiában gyógykezelik Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát. A válogatottal decemberben Európa-bajnoki bronzérmet nyerő norvég szakembernél leukémiát diagnosztizáltak.

Oslóban kezelik Karl Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, akinél egy év eleji vizsgálaton akut leukémiát diagnosztizáltak.

Böhn a nyárig terjedő időszakig kezelései mellett a magyar válogatott felkészítésének stratégiai-tervezési, elemző munkáját végzi. A napi gyakorlati teendők, illetve a március 18-24., illetve a május 31.-június 9. között sorra kerülő válogatott hetek idején a közös felkészülések levezetése Siti Bea edző feladata lesz.

A tervek szerint a csapat a nyár elején Norvégiába utazik edzőtáborozni, ekkor – ha gyógykezelése megengedi - Böhn várhatóan személyesen is ott lesz a válogatottal.

„A Magyar Kézilabda Szövetség nevében teljes támogatásomról biztosítottam Karl Erik Böhnt" - hangsúlyozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. „Mellette állunk, és amiben csak tudjuk, segítjük gyógyulását. Biztos vagyok benne, hogy Karl Erik, azaz KEB fél év múlva egészségesen és teljes erővel folytatja majd munkáját a magyar női válogatott mellett, és - amennyire kezelése engedi - a következő hónapokban is aktívan dolgozik majd a csapat sikeréért.”

A Magyar Kézilabda Szövetség további tájékoztatásig arra kéri a szurkolókat és a nyilvánosságot, hogy Karl Erik Böhn mielőbbi gyógyulása érdekében biztosítson teljes nyugalmat a magyar női válogatott szövetségi kapitányának.

Böhn legnagyobb sikerét decemberben érte el, amikor bronzot nyert a kézisekkel az Eb-n. Előtte a Győrt is irányította, csapata idegenben lőtt kevesebb góllal veszítette el a BL-döntőt a montenegrói Podgoricán.

A válogatott vele állóképességben sokat fejlődött, igyekszik meghonosítani azt a felkészítési módszert, amivel a norvégok a szakág egyeduralkodóivá váltak.