A Fradi is fantasztikus volt a BL-ben

2013.02.17. 16:56

A Győr larviki bravúrja után a Ferencváros is csodára készült a női kézilabda Bajnokok Ligája-sorozat egyik legnagyobb esélyesének kikiáltott szlovén Olimpia Ljubljana ellen, egy olyan klasszisokkal felálló csapat ellen, ahol Andrea Penezic, Linnea Thorstensson, Carmen Martín, Nina Wörz, Susann Müller, vagyis a női európai kézilabda elitje játszik.

Az első félidőben 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két pontveszteség nélküli csapat, aztán az első negyedóra végére három góllal lépett el a vendég Ljubljana a dabasi csarnokban. A 20. percre sikerült megint egyenlíteni, de öt perccel az első félidő vége előtt megint négy góllal vezetett az ellenfél.

Az addig is rengeteg vállaló Tomori Zsuzsanna vezérletével sikerült szorossá tenni az első félidőt és végül egygólos Fradi-hátránnyal mentek pihenni a csapatok.

Nagyszerűen kezdte a második félidőt a Ferencváros, a negyedik perc végére 4-1-re állt, összesítésben pedig 18-17-re átvette a vezetést is. Ahogy Elek Gábor a szünetben felhívta a figyelmet, a kettes védőket kellett megverni és a második játékrészt így kezdték a lányok.  A szlovénokban Andrea Penezics góljai tartották a lelket. A 40. percre aztán feljöttek a szlovének és 20-20-ra egyenlítettek.

Zácsik Szandra és Nerea Pena sérülése után egyetlen olyan játékos maradt a Ferencvárosban, aki előre vihette a csapatot. A láthatóan nagyon fáradt Tomori azonban most is vezéregyéniség volt, sorra lőtte a gólokat. A szlovén edző az egyik időkérésnél üvöltve hívta fel tanítványai figyelmét, hogy vegyék ki a magyar átlövőt. A második félidő felénél 24-22-re vezetett a Fradi.

Az utolsó tíz percet háromgólos vezetéssel kezdte a Fradi, és a szlovének olyan hibát követtek el, amit ritkán szoktak. Emberhátrányuk ellenére hat emberrel kezdték a támadást, az újabb kiállítás miatt négyen maradtak. A kettős előnyből végül 1-1-gyel jött ki a Fradi.

Az utolsó öt percre úgy fordultak a csapatok, hogy a Ljubljana feljött 28-26-ra, közben Elek Gábor is majdnem megőrült a partvonal mellett egy buta bírói ítélet miatt. Amikor nagyon fontos volt, Vérten megint háromra növelte a Fradi előnyét.

Két és fél perccel a vége előtt Abramovics büntetőt védett és ez volt a végső fordulópont a meccsen. Elek Gábor még a végén arra hívta lányai figyelmét, hogy minél jobban verjük meg a Ljubljanát. Abramovics még egy hetest védett, 30-26 a végeredmény. Ez - főleg Zácsik és a sérült Pena nélkül - hasonlóan nagy siker, amit a Győr elért szombaton Larvikban.

Az FTC - akárcsak a másik ágon a Győr - továbbra is százszázalékos a középdöntő félidejében. A következő körben, március 3-án ugyanez a két csapat találkozik, csak a szlovén fővárosban, és ott már a csoportelsőség is eldőlhet.

Női BL, középdöntő, 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Ljubljana (szlovén) 30-26 (14-15)
a magyar csapat gólszerzői: Tomori 10/3, Szamorásky 6, Kovacsicz 5, Szucsánszki 4/1, Vérten 2, Szekerczés 2/2, Dajka 1