Nagy László majd visszatérhet Barcelonába

2013.02.25. 12:18

Nagy László, a magyar válogatott kézilabdázója, aki tavaly nyáron, tíz év után Barcelonából visszatért Magyarországra, előbb a válogatottba, majd az MKB Veszprémbe, interjút adott a feol.hu-nak, amelynek arról beszélt, milyen kapcsolata maradt Barcelonával.

„Én is úgy terveztem, hogy majdan Barcelonában zárul a karrierem. A világ egyik legjobb városa, remekül éreztem ott magam a nejemmel és a kislányommal. Másfél évvel a szerződésem lejárta előtt elkezdtük a beszélgetéseket a vezetőkkel, a célom az volt, hogy náluk folytatom".

Nagynak még egy éve lett volna a barcelonai klubnál, de ajánlata volt Franciaországból, Németországból és Magyarországról is. „Hívott a Hamburg, tisztességes ajánlatot tett, jobbat, mint a Barca, viszont rosszabbat, mint az MKB". „2011 októberében már elkezdtük a megbeszéléseket, ahogy múltak a hónapok, úgy vált egyre biztosabbá, hogy menni fogok, de igyekeztem profiként viselkedni. Én maradtam a csapatkapitány, a bajnoki győzelem után én emeltem fel elsőként a serleget. Nem volt összetűzés". A kivásárlási összegről továbbra sem derültek ki részletek, Nagy utalt rá, hogy nemcsak a pénz döntött: szimpatikus volt MKB-Veszprém vezérkara által vázolt jövőkép, hogy olyan klubot akarnak építeni, amely folyamatosan fejlődik, idén bejut a Final Fourba, ez szerinte idén már meg is valósulhat.

Kislánya most is visszatérne abba a barcelonai felkészítő iskolába, ahova járt. „Ha befejezem a sportot, elképzelhető, hogy visszatérek és maradok is a családdal. A két lakásomat kiadtam, egy étteremben van résztulajdonom, közösen üzemeltetjük egy atléta barátommal, érthetően most ő felügyeli az üzletet" - mondta a jövőjéről Nagy László a feol.hu-nak.