A legnehezebb Eb-csoportra a legnehezebb ellenféllel kell készülni

2013.11.02. 09:46

Mocsai Lajos szerint a férfi kézilabda-válogatottnak a januári dániai Európa-bajnokság legnehezebb csoportjára csakis a legnehezebb ellenféllel lehet megfelelően készülnie.

A szövetségi kapitány a szombati barátságos mérkőzést felvezető debreceni sajtótájékoztatón leszögezte: nem azért szerettek volna összecsapni a világbajnoki címvédővel, mert egy csoportban szerepelnek velük a kontinensviadalon.

 

„A spanyol kézilabda-kultúra, az edzők felfogása, a hihetetlen profizmus és a stabil anyagi háttér a legkreatívabb kézilabdanemzetté tette a spanyolt" - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki kiemelte, hogy a hatezer fős fanatikus debreceni közönség és a sportágat övező szeretet erőt ad majd csapatának.  Az ellenfélről szólva elmondta: a kis területen nagy nyomás alá helyezett csapat nehezen találja meg az ellenszerét a spanyolok világklasszis játékának.

"A káosz-játék, az ellenfél gondolatainak kitalálása és a fejekből ellopása, majd ellenük fordítása az, amiben remekelnek és ami be is szokott jönni nekik" - mondta Mocsai.

Manolo Cadenas spanyol szövetségi kapitány arról beszélt, hogy olyan játékkal kell szombaton előrukkolniuk, amely már egy Eb-meccsen is megfelelő lenne. "Nyerni akarunk, érezni a játékot".

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője azt emelte ki, hogy ez a harmadik sportesemény a Főnix Csarnokban, amelyre egy hét alatt elfogytak a jegyek. Eddig csak a 2002-es tornász-világbajnokságra és a 2007-es magyar-német férfi kézilabda-mérkőzésre vásárolták ilyen ütemben a belépőket.