Császárt visszavetette francia fogadtatása

2013.11.02. 09:04

„Telt ház, 7500 néző és biztosan elképesztő hangulat vár majd bennünket Debrecenben, és ez nagyon jó érzés. A spanyolok erősek, remek kézilabdát játszanak, az Európa-bajnokságon ismét a csoportellenfeleink lesznek” – mondta PSG kézilabda csapatának irányítója, Császár Gábor a szombati barátságos meccs előtt.

„Nem ment könnyen a beilleszkedés, mert nagyon megfogott az a helyzet, hogy többen voltunk, mint ígérték. Három játékossal számoltak a posztomon, ami akkor rosszul esett, de most már egyre több lehetőséget kapok, és arra törekszem, hogy ezeket maximálisan kihasználjam. Szerencsére egyre több időt töltök a pályán, és karácsonyig ez még biztosan emelkedik."

Császár mellett a francia olimpiai és világbajnok Daniel Narcisse is irányító, valamint a szerb Mladen Bojinovic is, aki már 36 éves.

„Hallottam a pletykákat a kölcsönadásomról, és nem esett jól. Kint nem volt rajtam nyomás, mégis feszültségben voltam, mert a hírek eljutottak hozzám, közben pedig arra törekedtem, hogy kijöjjek mentálisan ebből a gödörből. A pályán eltöltött idő, a játékom, a gólok pedig azt mutatják, hogy jó úton járok.”

Császár három gólt lőtt a hétvégi bajnokin, előtte a Barcelona elleni BL-meccsen is ennyiszer volt eredményes. A klub nem áll jól a sorozatban, mert négy forduló után egyelőre az ötödik, vagyis kieső pozícióban van. A hátralévő meccseken ugyanakkor bebiztosíthatja a továbbjutását.

„Ez egy új csapat, amelyet sokan ellenszenvvel fogadtak, nem tudtak kezelni, míg mások örültek neki, hogy van még egy hely, egy központ, ahol jó körülmények között edzhetnek és játszhatnak. Időre van szükség, hogy elfogadják a csapatot, és nekünk is időre van szükségünk, hogy eggyé érjünk. Az első és a második sornak még jobban össze kell csiszolódnia, hogy kevesebb hibával játsszunk és eredményesebbek legyünk. Először féltem Párizstól, hogy túl nagy lesz, de nagyon tetszik. A felségemmel együtt élvezzük a forgatagot, lassan rátalálunk azokra a helyekre, ahova szívesen visszajárunk, és amikor időnk engedi, bekebelez bennünket a kultúra és a történelem.”