A Fradi az életéért játszik Montenegróban

2013.11.16. 09:09
Az FTC-Rail Cargo Hungaria akkor jut a női kézilabda Bajnokok Ligája nyolcas középdöntőjébe, ha vasárnap pontot szerez a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában, máskülönben csak csoportharmadik lesz, és átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe.

A Fradi október 13-án 27-25-re győzte le Dabason a vele jelenleg azonos pontszámmal álló montenegrói klubot, így döntetlennél az egymás elleni eredmény nekik kedvezne.

Amint Elek Gábor vezetőedző kiemelte: a Podgoricáé a világ egyik legkeményebb védelme, csak szinte hibátlan játékkal lehet kiharcolni a továbbjutást. Az FTC 2011-ben és 2012-ben KEK-et nyert, ezzel kapcsolatban az edző megjegyezte: a mostani szezonban nem szeretnének ebben a kupában játszani, hiszen a BL-ben akarnak a négy közé kerülni.

A címvédő Győri Audi ETO szombaton már biztos csoportelsőként fogadja a Nagybányát a BL-ben.

A férfiaknál az eddig hibátlan Veszprém vasárnap Celjében lép pályára, a szlovén csapat négy forduló után ötvenszázalékos mérleggel áll. A magyar bajnok az esélyesebb, még idegenben is.

A női KEK-ben - ahol a tét a 16 közé jutás - a Veszprémnek kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a fehérorosz Gorodnyicsankával szemben a győri visszavágón, míg az Érd viszonylag kényelmes helyzetben van, hiszen az első meccsen hárommal nyert a holland Dalfsen otthonában.

A női EHF Kupában az Ipress Center-Vác hétgólos előnnyel utazik Amszterdamba, a Fehérvár KC szombaton is hazai pályán fogadja a pályaválasztói jogáról lemondó izlandi Framot. Itt nem várható sok izgalom, minden bizonnyal mindkét magyar csapat várhatja majd a nyolcaddöntő keddi sorsolását.

A magyarok hétvégi programja

Szombat

Női BL, A csoport, 6. (utolsó) forduló:

Győri Audi ETO KC - Baia Mare (román) 18.30

Női KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:

Veszprém Barabás-Duna Takarék - Gorodnyicsanka (fehérorosz), Győr 14.45 (az első mérkőzésen: 25-27)

Női EHF Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:

Fehérvár KC-Fram (izlandi) 15.00

VOC Amsterdam (holland) - Ipress Center-Vác 20.00 (az első mérkőzésen: 18-25)

Vasárnap

Férfi BL, A csoport, 5. forduló:

Celje (szlovén) - MKB-MVM Veszprém 20.00

Női BL, B csoport, 6. (utolsó) forduló:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria 18.00

Női KEK, a 16 közé jutásért, visszavágó:

Érd-Dalfsen (holland) 17.30 (az első mérkőzésen: 26-23)