Alaposan belehúzott a Győr

2013.11.19. 12:43 Módosítva: 2013.11.19. 13:14

Rendkívül kemény csoportba, három korábbi győztessel került azonos csoportba a címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. Az európai szövetség keddi sorsolásán kiderült, hogy Ambros Martin csapata az idei döntőben legyőzött, 2011-ben aranyérmes norvég Larvikkal, továbbá a 2012-es elvesztett finálé győztesével, a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával, valamint az elmúlt idényben elődöntős, 2001-ben és 2003-ban győztes szlovén Krim Ljubljanával találkozik majd.

A másik csoportban a dán Midtjylland, a macedón Szkopje, a svéd Sävehof és a német Thüringer HC csatázik majd a két továbbjutó helyért. A középdöntős játéknapok: 2014. február 1/2., 8/9., 15/16., március 1/2., 8/9., 15/16.

„Az erősebb csoportba kerültünk, hiszen az elmúlt három Bajnokok Ligáját rajtunk kívül a Podgorica és a Larvik nyerte, ez mindenképpen meghatározza az erőviszonyokat. Továbbá a Krim és a Buducsnost tavaly óta rengeteget erősödött, hiszen nagyon jól igazoltak a nyár során, tehát ők biztosan szeretnének elődöntőbe jutni” – értékelt a klub tájékoztatása szerint Ambros Martin vezetőedző, hozzátéve: a másik csoportban három csapat először jutott be a középdöntőbe, így ez számukra új helyzet.

„Összességében a tavasz során az lesz meghatározó, hogy milyen állapotban sikerül a vb-t lezárniuk a játékosoknak, illetve az adott mérkőzésnapokon milyen napokat fognak ki. Számunkra mindenesetre egyértelmű a cél: jól kell játszanunk, és nyernünk kell” – jelentette ki a spanyol mester.