Külföldi is lehet a női kézikapitány

2014.01.28. 10:15

Vetési Iván szövetségi elnök szerint magyar és külföldi szakember is lehet a magyar női kézilabda-válogatott új kapitánya. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a Digisport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy jelenleg négy jelöltjük van a Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan betegsége miatt megüresedett kapitányi posztra. Hozzátette: a szövetség elnöksége a héten tart ülést, s azon döntik el, hogy ki az, akivel megkezdik a tárgyalást.

Vetési nem árulta el, hogy a jelöltek között hányan vannak magyarok, illetve külföldiek, de reméli, hogy bő tíz napon belül be tudják jelenteni, ki lesz az új kapitány. Ugyanakkor hangsúlyozta: a két évvel ezelőtti választással szemben ezúttal nem elsődleges szempont, hogy külföldi szakember irányítsa a női válogatottat.

„Olyan kapitányt kell választani, aki ma a legjobban tudja felkészíteni a női válogatottat a decemberi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra és a riói olimpiára” – szögezte le Vetési, aki szerint a jó Eb-szereplés miatt fontos, hogy az új kapitány minél hamarabb el tudja kezdeni a munkát

Az elnök beszélt arról is, hogy a dániai férfi Európa-bajnokság alatt szerette volna Norvégiában meglátogatni Karl Erik Böhnt, mivel azonban a szakember orvosi kezelésen vett részt, a találkozó nem jött össze. Az elnök így jelenleg e-mailen tartja a kapcsolatot a norvég edzővel, aki rendszeresen tesz javaslatokat, és megfogalmazása szerint együtt él a szövetséggel. Vetési hozzáfűzte: azért bízik benne, hogy még lesz módja személyesen is találkozni Böhnnel.