Németh András is lehet kapitány

2014.01.31. 11:38

Németh András korábbi szövetségi kapitány, a Ferencváros és Hypo NÖ volt vezetőedzője elismerte, hogy tárgyal a női kézilabda-válogatott kapitányi posztjáról a magyar szövetséggel (MKSZ). A 60 esztendős szakvezető - akinek jelenleg nincs csapata - a Digisport Reggeli Start című pénteki műsorában elmondta: megkeresték és tárgyal az MKSZ-szel a kapitányi posztról. Elárulta: a feltételeinek része többek között tízhetes közös válogatott munka és legalább a 2016-os riói olimpiáig tartó program és megbízás. Ahogy fogalmazott, szerinte a magyar női kézilabda van olyan erős, hogy külföldi példák másolása helyett a maga útját járja.

A kapitányi poszt az után üresedett meg, hogy a norvég Karl Erik Böhn gyógyíthatatlan beteg lett, a megbízott Hajdu János pedig csak a tavaly decemberi, szerbiai világbajnokság végéig vállalta a munkát.

Németh 1998-ban egy rövid időre Zsiga Gyulával közösen, majd 2005-től három éven át már volt női kapitány, a válogatott vele lett 2005-ben, Szentpéterváron világbajnoki bronzérmes. Sajtóértesülések szerint rajta kívül három külföldi szakember, a dán Jakob Vestergaard, a francia Olivier Krumbholz és a horvát Zdravko Zovko jelölt a posztra.

Az MKSZ elnöksége csütörtökön hatalmazta fel Vetési Iván elnököt és Juhász István szakmai igazgatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a női válogatott szakvezetői posztjára kiszemelt jelöltekkel. Az idei legkomolyabb feladat a női válogatott számára a decemberi, horvátokkal közös Európa-bajnokság.