A Veszprém elrepül Ukrajnába kézilabdázni

2014.02.20. 18:52

Pénteken reggel 8 órakor száll fel a Liszt Ferenc reptérről a Veszprém kézilabdázóit Harkovba szállító chartergép, az utazásra a Bajnokok Ligájában a végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat vezetői végleg csak akkor határozták el magukat, miután megbizonyosodtak arról, hogy az ukrajnai vendégszereplésüket az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) illetékesei nem tartják aggályosnak.

A magyar bajnokcsapat szombaton este helyi idő szerint 17 órától utolsó csoportselejtező mérkőzését játssza az ukrán bajnok HC Motor Zaporozsje ellen. A veszprémiek biztos csoportelsőként már a nyolcaddöntő résztvevői, ugyanerre a záróforduló előtt a negyedik helyen álló vendéglátóknak is van némi esélyük. A mérkőzést azért rendezik Harkovban, mert a zaporozsjei sportcsarnokban jelenleg átépítési munkálatok folynak.

Az európai szövetség csütörtökön délután foglalkozott bécsi székhelyén a Zaporozsje – MKB-MVM Veszprém mérkőzéssel, majd e-mailben értesítették a magyar csapat vezetőit arról, hogy ukrajnai tartózkodásukat és az ottani mérkőzésüket nem fenyegeti veszély. Harkov városa közel 500 kilométerre fekszik a lángokban álló Kijevtől, ahol az összecsapások újabb és újabb emberáldozatokat követelnek.

„A tájékoztatást tudomásul vettük és pénteken reggel Bécsen keresztül az Austrian Airlines különjáratával elrepülünk Harkovba, ahol tudomásunk szerint nyugalom uralkodik. Nem tarthat velünk négy sérült, illetve még nem teljesen gyógyult játékosunk, név szerint Nagy László, Iváncsik Tamás, Carlos Ruesga és Chema Rodriguez” – tájékoztatatta a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát Hajnal Csaba, a klub sportigazgatója. hozzátéve, hogy a csapatkapitányi karszalagot Nagy Lászlótól, illetve Iváncsik Tamástól, a helyettesétől örökölve szombaton – rangidősként – Fazekas Nándor kapus fogja viselni.

Töröltek egy nemzetközi tornaversenyt

A Nemzetközi Torna Szövetség a Kijevben zajló utcai harcok és zavargás miatt törölt egy nemzetközi akrobatikustorna-versenyt, amely jövő csütörtökön kezdődött volna az ukrán fővárostól 250 kilométerre fekvő Vinyicijában. Az eseményen 14 ország 200 versenyzője vett volna részt. A FIG közleményében az áll, hogy a szervezet ezzel a döntéssel megértését és részvétét szeretné kifejezni, ugyanakkor reménykedik abban, hogy Ukrajnában minél előbb helyre áll a rend és a nyugalom.