A legváratlanabb siker: a Flensburgé a BL

2014.06.01. 19:48

A kölni német közönség legnagyobb örömére két német csapat játszotta a kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét.

A Kiel a Veszprém 29-26-os legyőzésével került be ide, míg a Flensburg ugyan 31-25-ös hátrányban  volt a Barcelonával szemben, de döntetlenre mentett, a hosszabbítást is kihozta egálra, büntetőkkel pedig legyőzte riválisát.

A futballban az előző két BL-döntőt két azonos nemzetbeli játszotta, kézilabdában 2007 óta erre nem volt példa, akkor egyébként épp a két most érdekelt, vagyis a Flensburg és a Kiel volt a két rivális, de akkor még oda-visszavágós volt a rendszer.

A flensburgi döntetlen után a Kiel kettővel nyert, ezzel lett övé történetében először a trófea, amit azóta még kétszer begyűjtött (2010, 2012).

A 2014-es döntőben a Kiel nagy rohammal indított, 8-3-ra elhúzott, majd volt hat gól is a differencia a két csapat között, de a Flensburg ezúttal is iszonyú szívósággal zárkózott - a Barcelona ellen élmény volt nézni, hogy nem ismertek lehetetlent -, a 22. perc után 12-9 volt az állás.

A félidőre 16-14-es kieli vezetéssel mentek a csapatok.

A fordulás után a Flensburg óriási energiával megfordította a meccset, a 37. percben utolérte riválisát, az 50. percben pedig már 26-22-re is vezetett, eközben a kapuban a svéd Andersson parádézott.

Egyik csapaton sem látszott, hogy hatalmas meccset vívott szombaton, elképesztő iramban játszottak.

A Kiel folyamatosan dolgozta le a hátrányát az utolsó tíz percben, az utolsó három perc 29-28-as flensburgi előnnyel kezdődött. A szombaton az utolsó előtti másodpercben gólt lövő Glandorf  fontos gólt lőtt beállóból, Andersson pedig sokadik labdáját fogta.

Egy perc és hét másodperc volt hátra, amikor Vranjes edző időt kért, de ekkor már érezni lehetett, az előzetesen legesélytelenebbnek tartott csapat - 11-szeres pénzt ért a győzelmük a fogadóirodáknál - nem tudja elveszíteni a meccset.

Így is lett, az állás már nem változott és 30-28-cal története legnagyobb sikerét érte el a Flensburg, két vesztes BL-döntő Európa legjobb csapata lett. A klub sajtófőnöke egyébként magyar: Newerla Zita.