RTL Klub: Későn kezdték a kézimeccset

2014.06.11. 13:48

Az RTL Klub vasárnap megszakította a magyar–szlovén kézilabda-vb-selejtező élő közvetítését, hogy adásba adja a Hatoslottó húzását. A meccs utolsó negyven másodpercéről így lemaradtak a nézők. A Magyar Kézilabda Szövetség magyarázatot várt a történtekre, a meccs után három nappal meg is kapta a csatornától.

„Kollégáim még május hónapban jelezték a Szövetségnek, hogy az aznapi műsorunk nagyon szoros, így nem fogunk tudni minden csúszáshoz korlátlanul alkalmazkodni. Ennek ellenére, mindent elkövettünk, hogy a sajnálatos eset ne történjen meg: a tervezetthez képest 16 perc csúszást még így is megoldottunk, többre azonban nem volt lehetőségünk: a Szerencsejáték Zrt.-vel kötött szerződésünk (illetve az Szrt működését szabályozó törvény) pontosan rendelkezik arról, hogy a Hatoslottó sorsolásának meddig kell adásba kerülnie. Ez az időpont 16:15. Ráadásul minden további csúszás a Híradó pontos indulását is lehetetlenné tette volna, ami szintén nem elfogadható. Amikor a közvetítést megszakítottuk, azt sem lehetett még tudni, hogy az már csak 40 másodpercig tart majd, hiszen (például egy esetleges szlovén időkérés esetén) az akár további 4-5 percig is tarthatott volna, így kollégáim az egyetlen lehetséges döntést hozták meg vasárnap" – olvasható Kolosi Péter programigazgató levelében.

A felelősség azonban szerinte nemcsak őket terheli.

Sajnálattal kell megállapítanom azt is, hogy amennyiben figyelembe vették volna előzetes írásbeli kérésünket, és a mérkőzést nem másfél perces késéssel kezdik, mindez nem történt volna meg, és a mérközés teljes egészében adásba kerülhetett volna.