Eb-ezüstöt nyert az U18-as kézilabda-válogatott

2014.08.24. 18:56

Hibátlanul jutott el a lengyelországi U18-as Európa-bajnokság döntőjéig a magyar kézilabda-válogatott, hiszen sorban Horvátország, Franciaország, Románia, Németország, Lengyelország és Dánia ellen is nyert Gyurka János csapata, a döntőben viszont soknak bizonyult a franciák elleni visszavágó.

Pedig a csoportmérkőzésen nyolcgólos különbséggel sikerült őket legyőzni, és még a döntő félidejében is 18-16 volt az állás a magyar csapat javára. Az első játékrészben nagyon együtt ment a két válogatott, hiszen 20 perc után is még 11-10 volt az eredmény, nem sokkal a szünet előtt pedig 15-14, ám egy jó hajrával sikerült kétgólosra növelni az előnyt a magyar ifiknek a pihenőre.

A folytatás is jól alakult, hiszen egészen a 49. percig folyamatosan csak zárkózni tudtak a franciák, igaz, a magyaroknak nem sikerült ellépnie egyszer sem két gólnál messzebb. Aztán a hajrára 27-26-nál fordítottak a franciák, majd hamar elmentek kettővel 30-28-ra. A végéig már nem sikerült faragni a hátrányon, sőt, az ellenfél még eggyel tudta növelni a különbséget, így végül 33-30-ra nyertek.

A magyar válogatott 2005 után szerzett újra érmet az U18-as Európa-bajnokságon, míg a döntőbe 1999 után sikerült először bejutni – akkor a Nagy László vezette válogatott 24-23-ra verte Spanyolországot.

Eredmény

Franciaország-Magyarország 33-30 (16-18) 

Franciaország: Meyer, Bonneau (kapusok), Billant, Bouchillou 1, Fabregas 5, Ferrandier 2, Garain 1, Kounkoud 2, Lagarde 2, Lenne 4, Mem 1, Minne 8, Mocquais 2, Nozeran 2, Richardson 3, Zahm. Szövetségi edző: Erik Quintin.

Magyarország: Pásztor, Rózsavölgyi (kapusok), Bartók 5, Deák, Fekete 1, Füzi 5, Gábor, Győri 8, Juhász 1, Ligetvári 5, Mikita, Nemes 3, Schmid 1, Szilágyi, Urbán, Varjú 1. Szövetségi edző: Gyurka János.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc. 

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/0.

Az Eb-ezüstérmes keret

Kapusok: Pásztor Imre (Pick Szeged), Rózsavölgyi Gergő (MKB-MVM Veszprém)

Jobbszélsők: Urbán Egon (Pick Szeged), Varjú Martin (MKB-MVM Veszprém)

Jobbátlövő: Bartók Donát (Grundfos Tatabánya)

Irányítók: Győri Mátyás (Balatonfüred), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Mikita Bence (NEKA), Schmid Péter (MKB-MVM Veszprém)

Beállók: Füzi Dániel (MKB-MVM Veszprém), Nemes Richárd (Balatonfüred)

Balátlövők: Gábor Marcell (MKB-MVM Veszprém), Ligetvári Patrik (MKB-MVM Veszprém), Szilágyi Dávid (Békés)

Balszélsők: Deák Máté (PLER), Fekete Dávid (MKB-MVM Veszprém)

Szövetségi edző: Gyurka János