A Veszprém 100 százalékos, legyőzte a Medvegyit

2014.11.29. 20:26 Módosítva: 2014.11.29. 22:22

A hetedik mérkőzését is megnyerte az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában (38-31), ezzel megerősítette vezető helyét csoportjában.

Az MTI beszámolója: A magyar csapat szombaton főleg remek második félidei teljesítményével bizonyult jobbnak az orosz Csehovszkije Medvegyinél.

    C csoport, 7. forduló:

MKB-MVM Veszprém - Csehovszkije Medvegyi (orosz) 38-31 (17-16)

--------------------------------------------------------------

hazai góldobók: Marguc 9, Zeitz 8, Ilic 6, Lékai 5, Sulic 3, Nilsson 2, Iváncsik 2, Terzic 1, Gulyás 1, Ruesga 1

A csoportját toronymagasan vezető Veszprém a sereghajtó Csehovszkije Medvegyit fogadta. A két csapat oroszországi mérkőzésén, szeptember 27-én, még az első fordulóban a magyar bajnok 37-32-re győzött.

Az első két gólt a hazaiak szerezték, majd 3-2-nél, az 5. percben időt kért a Csehov. A Veszprém német légiósa, Zeitz továbbra is tarthatatlan volt, sorra dobta a gólokat. Aztán Sulic és Ilic pillanatai következtek, a hazaiaknak gyakorlatilag nem volt rontott támadása. A 11. percben már 9-6-ra vezetett az MKB, de az oroszok Zsitnyikov révén egyenlítettek. Erre reagálva időt kért Carlos Ortega mester, és több helyen cserélt.

Aztán 13-10 lett az állás, de Terzic kiállításával lejtőre került: sorra estek a Csehov-gólok, sorozatban öt. Ritmust váltott a Veszprém, de az egyenlítő találatot szerző Iváncsiknak kisebb sérülés miatt el kellett hagynia a pályát. A szünet előtt még visszavették a vezetést a hazaiak.

Marguc remeklésével indult a második játékrész, és megint a Medvegyi futhatott az eredmény után. Emberelőnyben Ilic, majd azt követően Zeitz lőtt, 29-24-re lépett el a Veszprém negyedórával a vége előtt. A túloldalon csak Zsitnyikov volt veszélyes a kapura. Szinte labdás futóverseny folyt a pályán, és ebben is jobb volt a magyar bajnok.

Az 50. percben, 33-27-nél időt kértek a vendégek, ám a folytatásban Alilovic a védéseivel nem engedte őket felzárkózni. Emberhátrányuk alatt minden addiginál nagyobb lett a különbség.

A sikerrel a Veszprém matematikailag bejutott a nyolcaddöntőbe, ám a csapat számára egyértelműen a csoportelsőség, és a kieséses szakaszra érvényes kedvezmények megszerzése, majd a négyes döntőbe jutás a cél.

A jövő szombaton, 21 órakor a Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában játszik legközelebb.