És megtörtént a csoda: Katar összevásárolt kézicsapata vb-döntőt játszik

2015.01.30. 18:42 Módosítva: 2015.01.30. 22:48

Sarics, Markovics, Roine, Memisevics: simán verték a katariak Brazíliát, írtuk a katari kézilabda-vb legelején, miután a korábban nem létező katari kézilabdasport meglepő eredményt ért el a vb-n, ahol a házigazda jogán indíthattak csapatot. Persze Katar nemcsak a válogatottját vásárolta össze, de szurkolókat is importált Spanyolországból.

Nos, a befektetés megtérülni látszik: a lengyeleket legyőzve bejutottak az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjébe. 

Ázsiai együttes vb-n eddig nem hogy fináléban, de még elődöntőben sem szerepelt eddig. A vb-k 1938 óta íródó történetében mostanáig csak európai válogatott szerzett érmet.

A pénteki első elődöntőben eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, majd a szünet előtti hajrában a katari együttes meglépett. A második félidőben a lengyelek futottak az eredmény után, de nem tudtak egyenlíteni, írja az MTI.

Eredmény:

  • Katar-Lengyelország 31-29 (16-13)

A katari válogatottban a hazaiak mellett honosított spanyol, francia, bosnyák, montenegrói és kubai játékosok szerepelnek, kapitányuk pedig a spanyolokkal két éve vb-címet nyert Valero Rivera.

A csapat:

Jusszef Ben Ali, Amine Keder, Vajdi Sinen (mindhárom tunéziai), Jovo Damjanovics, Zarko Markovics és Goran Sztojanovics (mindhárom montenegrói), Eldar Memisevics, Mirnes Grco és Danijel Sarics (mindhárom boszniai), Jorge Luis Pavan és Rafael Capote (kubai), Bertrand Roine (francia), Borja Vidal (spanyol), Hasszan Mabruk (egyiptomi)

A másik ágon az olimpiai és Európa-bajnok franciák legyőzték a spanyolokat és a döntőbe jutottak.