Őrjöngenek a Facebookon Kocsis kézielnökimegválasztása miatt

2015.04.18. 09:06 Módosítva: 2015.04.18. 16:26

Új elnöke lett a magyar kézilabda-szövetségnek pénteken, az utóbbi évek trendjének megfelelően ismét egy fideszes politikus került valamely sportszövetség élére, ezúttal a  VIII. kerületi polgármester, Kocsis Máté.

A kevésbé sport oldaláról, és inkább a kábítószerek és hajléktalanság kérdéseiben megnyilvánuló politikus kinevezését hatalmas értetlenség fogadta a különböző fórumokon. A Sportgéza Facebook-falán is szokatlanul heves kommenthullám indult el, amelyekben visszatérő elem a szégyen és gyalázat szavak használata illetve azon való értetlenség, hogy miért nem olyat választottak, aki valamennyire ért is a kézilabdasporthoz. 

A legsúlyosabb kritika azonban a kézilabda-szövetség Facebook-falán alakult ki, ahol 63 like-oló mellett valóságos kommentroham indult azok ellen, akik megválasztották a fideszes politikust. Nem csoda, Magyarországon a kézilabda az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb sportág.

Az egyébként nem állja meg a helyét, hogy Kocsisnak nincs köze a sporthoz, hiszen ő a Ferencvárosi Torna Club elnökségének a tagja, az FTC alelnöke is.