Ha rohan a Kiel, nekünk gyorsabban kell

2015.05.04. 11:04

Az MKB-MVM Veszprém edzője, Carlos Ortega volt a Digisport reggeli műsorának vendége.

A spanyol edző szerint tényleg a l egjobb négy csapat jutott be a kézilabda Bajnokok Ligájának kölni né gyes döntőjébe.

Hogy melyik a legerősebb, nem lehet megmondani. A napi forma dönthet. Az elmúlt két év megmutatta, hogy az a csapat nyer, amelyik a legjobb formában játszik – akkor a Hamburg és a Flensburg volt.”

Úgy véli, a védekezésen sok múlhat mindegyik csapatnál, mert az a nagy kérdés, hogy melyik hatosfal tudja majd leginkább segíteni a kapusát. Mikler Roland idén kimagaslóan védett, rajta sok múlhat a Kiel elleni elődöntőn. Tavaly a németek 29-26-ra verték a magyar bajnokot.

Az biztos, hogy a tavalyi teljesítményünkhöz képest javítani kell. Ha a kieliek futnak, nekünk gyorsabban kell futnunk, ám az elmondható, hogy a gyors tempójú játékot még mindig a német csapat műveli a legmagasabb szinten. Ettől még én is a győzelemért utazo m a városba. Reméljük, idén sikerül elhozni a trófeát, ami jövőre még nehezebb lesz , hiszen erősödik a mezőny, elég csak a PSG igazolásait megnézni

A franciáknál folytatja Nikola Karabatic, az ő helyére Momir Ilicset szemelték ki a Barcelona vezetői.

A klub azon dolgozik, hogy maradjon a klubnál. Ha ő mégis elmegy, akkor a támadójáték miatt feltétlenül erősítenünk kell, de az biztos, hogy nehéz lenne őt pótolni” - rögzítette Ortega.

Már biztos, hogy Aaron Palmarsson jövőre csatlakozik a Veszprémhez. Carlos Ruesga a válogatott meccsén a hétvégén megsérült, ebben a szezonban rá már nem számíthat, így Lékai Máté ugorhat be a helyére.