A Simicska-Orbán háború kiterjedt a sportra is

2015.09.30. 10:06

Ahogy már említettük a veszprémi kézisekről írt elemző cikkünkben, meglepő, hogy nincs mezszponzora a klubnak. Ami azért furcsa, mert eddig inkább tülekedés volt. Így jött össze a körülbelül 3 milliárd forintos költségvetés.

Az állami kézbe került MKB július elején közölte, hogy az egyik legjobb befektetése volt ugyan a csapat támogatása, de addig tartott a szerepvállalása.

Akkor a klubvezetők abban bíztak, hogy az MVM majd a bank helyére lép, és még növeli is a támogatását, hiszen már két éve névadó szponzor. 2013-ban egyébként öt évre szerződött a veszprémiekkel.

A Blikk úgy tudja, ez nem történik meg, hanem az MVM is elpártol a tavaly BL-döntőt játszó csapattól. Az MVM állami cég, a Veszprém egyik elnöke pedig a Simicskához köthető Fonyó Károly.

Vagyis: a Simicska-Orbán háborúnak a sportban is nyilvánvaló jelei lennének. Az első az volt, hogy nem lett egy budapesti férfi kézicsapat még tavaly nyáron.

Kálomista Gábor társelnök azt nyilatkozta a lapnak, az MVM-mel új megállapodásra van szükség, de még nincs megegyezés, ahogy más szponzorral sincs.