A világbajnok kapus nem ért Mikler nyomába

2015.11.30. 11:25

Az MVM-Veszprém a második félidei bámulatos játékkal 28-20-ra megverte a francia bajnok PSG-t a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A franciák a második félidőben hat gólt dobtak, 12-6-ra nyerte a magyar bajnok a félidőt. Ennyire még nem kapcsolta ki őket a játékból senki az utóbbi években, Mikkel Hansen az utolsó pillanatokban lőtte az első gólját.

Nem tudtak rohanni, mert nem volt meg ehhez sem a megfelelő kapusteljesítmény - a világbajnok Omeyer alig találkozott a labdával, cseréje, Annonay sem járt jobban -, sem a labdaszerzések, valamint a feszes védekezés.

Mikler Roland 44 százalékos kapusteljesítménye a franciák 13 százaléka mellett abszolút csillogó.

A legjobb hetes

Nem véletlen, hogy a magyar válogatott kapusa lett a legjobb az egész fordulóban. A legjobb hét játékosa közé bekerült még Momir Ilics, aki ellenállhatatlanul lőtt és a védekező teljesítménye is átlag feletti volt. A szerb átlövő 10 góllal fejezte be a meccset.

A 28-ból csak két gól került magyar neve mellé - Nagy László ennyiszer talált be -, ez azért nem annyira jó.

A Pick Szeged bravúros, 29-29-es döntetlenre végzett a francia Montpellier otthonában. A magyarok 8 gólt szereztek, Ilyés és Ancsin 3-3-at, míg Balogh kettőt.

A Veszprém vezeti csoportját, és ha Kielben is nyerne a hétvégén, óriásit lépne a csoportelsőség felé. A Szeged a negyedik helyen áll, ha két decemberi hazai meccsét hozza, akkor ezt a pozíciót tudná nagy erőkkel őrizni. A német Löwen mellett a dán Kolding érkezik a téli szünet előtt a városba.