Az utolsó másodpercekben kapott ki a Veszprém a kézi BL-ben

2015.12.06. 16:19

Hét másodperccel a vége előtt kapott góllal az MVM Veszprém 25-24-es vereséget szenvedett a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája tizedik fordulójában.

Az előző kiírásban döntős magyar csapatban nem játszhatott a kéztőcsonttörést szenvedett gólkirály, a szerb Momir Ilics.  Az első két gól a Veszprémé volt, a Kiel csak az 5. percben talált be először, ám nem sokkal később már nála volt az előny. Együtt haladt a két csapat, aztán a 24. percben 11-7-re lépett meg a Veszprém, pedig 5-3-ra még a Kiel vezetett. Időt kértek a hazaiak, és a szünetig remek játékkal felzárkóztak minimális hátrányra.

Az ex-veszprémi Marko Vujin révén a szünet után egyenlített a THW, majd megint a magyar bajnok került előnybe. A németek nem szakadtak le, így időt kért a Veszprém. Nagy László emberhátrányban is betalált (18-20), és a hajrá 22-22-ről indult, de rendre a kielieknek kellett egyenlíteniük.

Az utolsó percben Nagy lövést hibázott, Dominik Klein viszont hét másodperccel a vége előtt a bal szélről betalált, ezzel nyert a Kiel. A BL februárban, a lengyelországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság után folytatódik, írja az MTI. 

Férfi BL, 10. forduló:

A csoport:

THW Kiel (német) - MVM Veszprém 25-24 (11-12)