Rosszul kötötték be a videóbírót, nem látta a gólt

2015.12.08. 09:48

A női kézilabda-világbajnokság harmadik játéknapján becsődölt az erre az alkalomra kifejlesztett, és először használt videóbíró-rendszer.

A Franciaország–Dél-Korea-meccsen 6-6-os állásnál ugyanis a zsűrielnök nem láthatta a teljes jelenetet, csak a visszajátszás felét.

Épp azt hagyták ki az ismétlésből - a tévéfelvételen viszont az egész eset rajta van -, amikor a gólvonal mögé pattant a labda, és csak azt nézhette meg, amikor az másodszor is visszapattant.

Mivel a technológia nem megbízható, a működését azonnal betiltották, és tovább tesztelik, a januári férfi Eb-n sem fogják bevetni.

Az eset különlegessége, a gólvonalon álló játékvezető valószínűleg jobban látta, hogy a labda teljes terjedelmével bent volt, de természetesen az ő szava nem számíthatott. Ettől még nemcsak a zsűrielnököt, hanem a két izlandi játékvezetőt (Eliasson, Palsson) is eltiltották.

Mivel a meccs 22-22 lett, Dél-Koreát elég érzékenyen érintette a technikai hiba. Az eredmény változatlan maradt, az ázsiaiak így a világbajnoki címvédő brazilok után (24-24) egy másik topcsapattal is döntetlent játszottak.