Orbán is szereti a veszprémi kézit: 600 milliót adott

2016.01.12. 13:52

Amiről még novemberben beszélt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, Kocsis Máté, december 23-án megtörtént.

Az MKSz és a Szerencsejáték Zrt. aláírt a kézilabda csapatok marketing jogairól szóló szerződést, amiért az állami vállalat 3 milliárd 259 millió forintot fizetett.

Ebből az élvonal férfi és női csapatainak egyaránt jut, a Veszprém és a Szeged kapja a legtöbbet, egyaránt 600 milliót. Nem tettek tehát különbséget a két hazai élcsapat között, noha az előbbi BL-döntőt játszott, míg az utóbbi nem érte el a négyes döntőt.

DACSA20130518012

Az első félévre járó pénz átutalása már megtörtént, az egyesületeknek mintegy karácsonyi ajándék jelent meg a számláján.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a kézilabda csapat az Orbán-Simicska háború áldozata lehet, most már egyértelmű: nem jártak rosszabbul, mint régebben.

Kocsis Máté kiemelte, szeretné, ha először is az adósságok rendezését tennék meg a klubok, utána pedig, ahol szükség van rá, végrehajtják a létesítmények fejlesztését.

Abban is bízik, hogy ebből a tetemes összegből az utánpótlás nevelésre fordítanak a klubok. Nem pedig a könnyebb utat választják, még több igazolnak.