Az oroszok már továbbmentek a kézi-Eb-n

2016.01.20. 19:09

Az orosz válogatott bejutott a középdöntőbe a magyar érdekeltségű gdanski csoportból: az utolsó, szerdai csoportkörben legyőzte a montenegrói csapatot a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Az oroszok sikere egyben azt is jelenti, hogy a magyarok magukkal viszik a középdöntőbe az ellenük elért vereséget, valamint majd az esti, dánok elleni mérkőzés eredményét.

A középdöntőbe maximálisan négy pont vihető, a magyaroknak legfeljebb kettő lehet, de ehhez le kell győzniük az esélyesebbnek tartott dánokat.

Lengyelországban a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért. Az A csoportból a szerbek, a B-ből az izlandiak, a D-ből pedig a montenegróiak reménye már elszállt azzal, hogy nem jutottak tovább, velük már nem kell számolni, írja az MTI. 

Az érintettek közül a norvég 4, az orosz 2, a magyar és a svéd 0, 1 vagy 2, a macedón és a fehérorosz 0 ponttal kezdi a középdöntőt.

A magyarok a középdöntőben a spanyol, a svéd és a német válogatottal találkoznak majd Wroclawban.

Eredmények:

3. forduló:

D csoport (Gdansk):

Oroszország-Montenegró 28-21 (14-9)

A montenegróiaknak akkor maradt volna komoly esélyük a továbbjutásra, ha legalább három góllal jobbnak bizonyulnak az oroszoknál, ám betegségek és sérülések miatt tartalékos csapattal álltak ki.

A meccs nem hozott meglepetés, szinte végig az oroszok akarata érvényesült.

C csoport (Wroclaw):

Németország-Szlovénia 25-21 (12-10)

    később:

Spanyolország-Svédország 20.00