A norvégok a fair play miatt visszavonták az óvást a kézi Eb-n

2016.01.30. 12:12

A norvégok visszavonták a kézilabda-Európa-bajnokság pénteki elődöntője után benyújtott óvásukat, annak ellenére, hogy bizonyítékuk volt arra, hogy a döntőbe jutott németeknél túl sok játékos volt a pályán a meccs végén. 

A Vg.no-n látható az a felvétel , amire a fellebbezésüket alapozták, ezen be is karikázták, hogy a németek többen, nyolcan voltak a pályán, miután megszerezték a 34. góljukat.

Azonban a zsűriasztalnál nem reagáltak a történtekre, pedig a németeket kiállítással kellett volna büntetni, így az utolsó másodpercekben emberelőnyben lettek volna a norvégok, heten lettek volna öt némettel szemben, olvasható a közleményben. 

A norvég küldöttség az éjjel áttanulmányozta azokat a felvételeket, melyeken egyértelműen látszik, hogy a németek többen voltak, de a fair play szellemében szombat délelőtt visszavonták az óvást, mert úgy vélik, hogy a meccsnek a pályán kell eldőlnie.   

Így a döntőben a német válogatott a spanyolokkal játszik vasárnap. A magyarok mindkét csapattal találkoztak a tornán, és mindkettőtől kikaptak.