A magyar játékossal sajnos csak problémáink voltak

2016.02.11. 20:18

A Pick-Szeged férfi kéziseinek edzője, a spanyol Juan Carlos Pastor válaszolt a szurkolók kérdéseire a klub honlapján.

A Bajnokok Ligája a hétvégén folytatódik, ez volt a beszélgetés apropója. A Pick csoportjában a negyedik helyen áll, az utolsó helyezett dán Koldingot feltétlenül vernie kell hazai pályán, ha meg akarja őrizni a pozícióját. Mivel idegenben is nyert a magyar csapat, ezért jók az esélyei.

A legfontosabb kérdés persze az volt, hogy hallott-e a hazai szövetség tervéről, amelyik maximálná a légiósok látszámát.

A spanyolokkal világbajnoki címet szerző Pastor úgy felelt, hogy nem lehet az gond a válogatottnál, hogy sok a külföldi az NB I-ben, mert aki válogatott volt, az mind fontos szerepet kap a csapatában.

Úgy gondolta, hogy a magyar csapat rosszul játszott az Eb-n, nem álltak össze a dolgok.

„Ha légióskorlátozást vezetnek be, akkor esik a színvonal, a nemzetközi porondon a magyar csapatok nem tudnak a külföldi csapatokkal versenyezni. Nem a válogatott a hiba, mindenki itt keresi a problémát, annál sokkal összetettebb a dolog. Sokszor próbáltunk mi is magyar játékost Szegedre hozni akár itthonról, vagy éppen külföldről. Csak problémáink voltak velük, sajnos! Ha szétnézünk a magyar piacon, azért olyan sok kézilabdás nincs, aki BL-színvonalat képvisel.”

A Szegednek az első opciója mindig az, hogy magyar játékost szerződtessen. Előfordul, hogy nem akar hozzájuk menni a játékos, vagy éppen a Veszprém szerződteti.

„A filozófiám, ha egy poszton jó magyar játékos szerepel, akkor oda őt szerződtessük, ne a külföldit. Emiatt előre is kell gondolkodnunk, így már 2-3 évre előre tervezünk, hogy kit érdemes magunkhoz csábítanunk. Lentről kell kezdeni a változást, nem felülről, ez a véleményem.”